Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεύρυνση του τζόγου από τον ΟΠΑΠ

Ενα νέο «τυχερό παιχνίδι» προωθεί ο ΟΠΑΠ, φιλοδοξώντας να παρασύρει στον τζόγο και πολλούς άλλους, για να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη του. Πρόκειται για το «ΚΙΝΟ» - ένα είδος αριθμολαχείου, που παίζεται σε πολλές χώρες - από το οποίο ο Οργανισμός υπολογίζει να έχει περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ (4 δισ. δρχ.) τζίρο ημερησίως.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», ο ΟΠΑΠ ολοκληρώνει τις τεχνικές δοκιμές και, εντός λίγων ημερών, το νέο «παιχνίδι» αναμένεται να ξεκινήσει, πιλοτικά, από την Κρήτη. Το ιδιαίτερο στοιχείο του «ΚΙΝΟ» είναι οι συνεχείς κληρώσεις που θα γίνονται ανά 5 λεπτά κι από νωρίς το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα! Από μια «δεξαμενή» 80 αριθμών θα κληρώνεται, κάθε φορά, μια 20άδα, στην οποία ο κάθε παίκτης θ' αναζητεί τη «χρυσή 12άδα», που θα του φέρει τα μεγάλα κέρδη. Λιγότερα κέρδη θα έχει όποιος προβλέψει σωστά 11, 10, 9 ή 8 αριθμούς της 20άδας.

Οι παίκτες θα στοιχηματίζουν συνεχώς, παρακολουθώντας τις κληρώσεις σε ειδικές οθόνες (video wall) που θα εγκατασταθούν στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, αλλά ενδεχομένως και σε άλλους χώρους που θα επιλέξει ο ΟΠΑΠ. Ετσι σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα τα φέρνουν όλο και πιο δύσκολα βόλτα, η κυβέρνηση μέσω του ΟΠΑΠ θέλει να πάρει ακόμα περισσότερα μέσω του παραπέρα εθισμού στη λογική του «εύκολου κέρδους». Ταυτόχρονα τα τεράστια κέρδη του Οργανισμού δεν πάνε «για την ανάπτυξη προς όφελος της εθνικής οικονομίας», όπως υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Κοσκινάς - ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, πρόσφατα αύξησε το μισθό του από 9.000 ευρώ σε 10.000 - αλλά για αλλότριους σκοπούς και προς άγνωστες κατευθύνσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ