Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - «ΤΡΙΚΟΛΑΝ»
Ο αγώνας έφερε ανάκληση των απολύσεων

Σε ανάκληση των 9 απολύσεων στην «Τρικολάν» προχώρησε χτες η εργοδοσία, ύστερα από 20 και πλέον μέρες αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και του λαού της Νάουσας. Αργά χτες το απόγευμα, μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση, όπου εκτίμησαν τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι της «Τρικολάν» αποφάσισαν να καλέσουν όλους τους φορείς της πόλης σε εκδήλωση - σύσκεψη την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης, δίνοντας το στίγμα ότι ο συντονισμένος αγώνας συνεχίζεται.

Η υποχώρηση από την πλευρά της εργοδοσίας αποτελεί κατάκτηση του αταλάντευτου και συντονισμένου πανεργατικού αγώνα στην πόλη της Νάουσας, οι εργαζόμενοι ωστόσο βρίσκονται σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις από τη διοίκηση της εταιρίας. Θυμίζουμε ότι η ανάκληση των απολύσεων έγινε μόλις μια βδομάδα μετά το εξώδικο που έστειλε η εργοδοσία στις εννιά απολυμένες εργάτριες και με το οποίο απειλούσε με ποινικές διώξεις στην περίπτωση που επέμεναν να παραβιάζουν τον ιδιωτικό χώρο της επιχείρησης.

Στη διάρκεια της χτεσινής συνέλευσης επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να περιφρουρήσουν αγωνιστικά την κατάκτησή τους, εμμένοντας στα αιτήματα που έθεσαν από την αρχή των κινητοποιήσεών τους, να μην επέλθει καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και να μη συρρικνωθεί η παραγωγή στο εργοστάσιο της «Τρικολάν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ