Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Οχτώβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8707

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ανακοίνωση για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση

Οικονομική Εξόρμηση πραγματοποιεί το ΚΚΕ, στο δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2003, για τη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, μπροστά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής προς τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, τους εργαζόμενους και τη νεολαία γενικότερα


ΣΕΛ.  3

ΠΑΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ σ' όλες τις πόλεις

Στο Σύνταγμα, στις 6 το απόγευμα, η συγκέντρωση της Αθήνας

Σε μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου εξελίσσεται η πανεξόρμηση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενόψει και των συλλαλητηρίων που έχουν εξαγγελθεί για τις 23 Οκτώβρη σ' όλη τη χώρα. Το πλαίσιο των αιτημάτων δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα της εργατικής οικογένειας, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της και, ταυτόχρονα, προσφέρει την κατάλληλη βάση, για τον απαραίτητο συντονισμό των αγώνων:

  • Κατώτερος μισθός 1.100 ευρώ (375.000) - Κατώτερο μεροκάματο 44 ευρώ (15.000) - Κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ (300.000) (ΕΓΣΣΕ).
  • Πλήρης σταθερή εργασία για όλους 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Πλήρης χρηματοδότηση της Υγείας και της Παιδείας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης - Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες - 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Οχι στους ταξικούς φραγμούς - Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Χτύπημα της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.

ΣΕΛ.  8   -   9

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ο εμπαιγμός της αποκατάστασης

Παταγώδη αποτυχία σημείωσαν και τα πολυδιαφημισμένα κυβερνητικά μέτρα αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων της Αθήνας. Τέσσερα χρόνια μετά το σεισμό της 7ης του Σεπτέμβρη και ενώ η ισχύς των μέτρων έχει λήξει, όπως αποδεικνύουν τα ίδια τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, που παρουσιάζει αποκλειστικά σήμερα ο «Ρ», το 70% των σεισμοπλήκτων είτε ζει σε σπίτια που έχουν «επισκευαστεί» ανεξέλεγκτα και παραμένουν επικίνδυνα, είτε βρίσκονται υπό ομηρία στα κοντέινερ των καταυλισμών (φωτό)


ΣΕΛ.  16   -   17


ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση για την οικονομία

Οι εξελίξεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων είναι το θέμα της εκδήλωσης - συζήτησης της ΚΕ του ΚΚΕ, που πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα, στις 5.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Παρκ».


ΣΕΛ.  5
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ. ΠΑΟΥΕΛ
Κινητοποίηση «υποδοχής» την Τετάρτη

Με συλλαλητήριο, την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο των Προπυλαίων και πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία, θα γίνει η «υποδοχή» του Κ. Πάουελ


ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Βάναυση καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων

Μια αποκαλυπτική συλλογή αντεργατικών επίσημων κειμένων, κατευθύνσεων και νόμων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής κυβέρνησης


ΣΕΛ.  6   -   7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ