Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Μεθοδεύσεις για την επιβολή νέων φόρων

Αντί να διεκδικήσει τα χρωστούμενα από την κυβέρνησή του ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης και με στόχο τον αποπροσανατολισμό των κατοίκων της πόλης, στρέφεται σε μεθόδους που κάθε άλλο παρά μπορεί να δώσουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα του δήμου.

Η δημοτική αρχή φέρεται διατεθειμένη να επιβάλει δημοτικά τέλη σε ΔΕΗ και ΟΤΕ, αφού, όπως προβάλλει, δεν ανήκουν πλέον στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και θα πρέπει να πληρώνουν φόρο εφόσον χρησιμοποιούν εκτάσεις του δήμου για την κατασκευή έργων και τα δίκτυά τους... Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου να εξετάσει αν η σκέψη αυτή μπορεί να υλοποιηθεί.

Νέα ανακάλυψη του δημάρχου, η διαπίστωση ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες έχουν πάψει πια να είναι κοινής ωφέλειας αλλά ανώνυμες εταιρίες! Φαίνεται ότι ο δήμαρχος Ηρακλείου ξεχνάει εύκολα ότι και ο ίδιος ως βουλευτής ψήφισε τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων.

Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως, στην πράξη, είναι οι δημότες που καλούνται, για μια ακόμη φορά, να πληρώσουν τη νύφη με τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ