Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
Ελλιπής χρηματοδότηση για παιδικό σταθμό

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης από την κυβέρνηση.

Με επιστολή του προς το υπουργείο Εσωτερικών, ο Ν. Λαρδάς, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου «Παιδικός Σταθμός Αγ. Κηρύκου», σημειώνει πως «η χρηματοδότηση σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 14.673 ευρώ και μόλις και μετά βίας επαρκεί για τα έξοδα μισθοδοσίας του προσωπικού». Ετσι, ο Ν. Λαρδάς ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών την «αύξηση των δαπανών λειτουργίας, συντήρησης και μισθοδοσίας στο ποσό των 21.000 ευρώ από το ανεπαρκές των 14.673».

Οπως σημειώνεται στην επιστολή, ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός «είναι ο μοναδικός στο νομό Σάμου που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Τα προβλήματα, όμως, του παιδικού σταθμού δε σταματούν εκεί, αφού δε διαθέτει ούτε καθαρίστρια. «Για τη συγκεκριμένη υπόθεση», υπογραμμίζεται στην επιστολή, «έγινε λανθασμένος προγραμματισμός από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, τόσο σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας όσο και κατά τη διαδικασία του τριετούς προγραμματισμού 2002-2004». Για την επίλυση του ζητήματος, ο δήμος ζητά την «κατ' εξαίρεση έγκριση από εσάς σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου, για την απασχόληση μιας καθαρίστριας για τις ανάγκες του Παιδικού Σταθμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ