Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δικαιωθούν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ

«Εντελώς απαράδεκτη» χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σε Επίκαιρη Ερώτησή της προς τον υπουργό Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλο.

Η βουλευτής σημειώνει, ότι οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ «έχουν σχεδόν στο σύνολό τους πολύχρονη προσφορά στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελούν πολύτιμο πολιτιστικό "κεφάλαιο"». Προσθέτει, ότι οι συμβασιούχοι «ζητούν το αυτονόητο: Να γίνουν μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη των οργανικών θέσεων των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου, με ενιαία διαδικασία προσλήψεων για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων - χωρίς "ειδικούς διαγωνισμούς" και "ειδικές επιτροπές" - με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και αναδιατύπωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, ώστε να καλύπτονται όλοι οι συμβασιούχοι, και μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

Η Λ. Κανέλλη ρωτά, τέλος, τον υπουργό «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού και να τερματιστεί η απαράδεκτη και ψηφοθηρική πρακτική των "συνεντεύξεων" σε διορισμένη από τον κ. υπουργό επιτροπή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ