Η εικαστική ενασχόληση του Γ. Κακουλίδη ξεκινά από τη νεαρή του ηλικία. Ο οικογενειακός του περίγυρος συνέτεινε σ' αυτό. Ο παππούς του, γνωστός γλύπτης, ήταν ο δημιουργός της Μούσας «Καλλιόπης» που κοσμούσε την πλατεία Ομονοίας. Κι ο πατέρας του, ο αξέχαστος ζωγράφος Δημήτρης Κακουλίδης, είχε να επιδείξει μια σημαντική δημιουργία. Από παιδί, λοιπόν, στο ατελιέ του πατέρα του, όπου σύχναζαν φίλοι, σημαντικοί ζωγράφοι, όπως ο Αλέξης Ακριθάκης, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Μίνως Αργυράκης και ο Γιώργος Σικελιώτης, ο Γ. Κακουλίδης αγάπησε τη ζωγραφική και τον κόσμο της και απέκτησε βιωματική σχέση μ' αυτήν. Στην τωρινή του έκθεση (τη δεύτερη μέσα σε δύο χρόνια) ρευστά πρόσωπα - μάσκες εκτός περιγράμματος, μορφές ενός μαγικού ρεαλισμού, μοιάζουν να σχηματοποιούνται μέσα από χρωματικές εκρήξεις.
Σε κουβέντα που είχαμε μαζί του γι' αυτήν την έκθεσή του, υπογράμμισε: «Η ζωγραφική απεικόνιση που καταθέτω, περικλείει τα αγαπημένα πρόσωπα, που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή, κι έτσι η αλήθεια τους σταμάτησε να λειτουργεί και να υπάρχει. Επαναφέρω, λοιπόν, τα πρόσωπά τους, προσπαθώντας να αντιστρέψω τους κανόνες του παιχνιδιού και η αλήθεια τους να υπάρξει».
Οπως και στην «Τρελή ευθεία» - την προηγούμενη εκθεσιακή του ενότητα - έτσι και στην «Αλήθεια που δεν υπάρχει», το χρώμα παίζει κυρίαρχο ρόλο στη σύνθεση. «Λειτουργεί απελευθερωτικά» μας λέει. «Οσο πιο έντονο είναι το χρώμα - το αγαπημένο μου κίτρινο ή κόκκινο, τόσο πιο κοντά είναι στην αλήθεια που φωνάζει ότι "όλα είναι ζήτημα φωτός"». Σημειώνουμε ότι τη βραδιά των εγκαινίων, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας θα διαβάσει ποιήματα του Γ. Κακουλίδη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 του Οκτώβρη.