Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας

Την αγανάκτηση για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και την αυξημένη διάθεσή τους να συντονίσουν αγωνιστικά τα βήματά τους, εκφράζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους δήμους τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις που κάνουν αλλά και στους συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής των ΟΤΑ Αττικής στις περιοδείες που κάνουν στους χώρους δουλιάς. Εκεί απλώνουν και το κάλεσμα της αγωνιστικής και μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 6 Οκτώβρη, αλλά και στην προσυγκέντρωση του Συντονιστικού στην πλατεία Βάθης στις 9.30 π.μ. και στη συνέχεια στη νέα 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Οκτώβρη.

Τα μηνύματα που φτάνουν καθημερινά από τους χώρους δουλιάς, αναδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ιδιαίτερα οργισμένοι, όμως, ήταν οι εργαζόμενοι χτες μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις αυξήσεις φτώχειας στο δημόσιο που τις χαρακτήριζαν απαράδεκτες και ψεύτικες που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες τους, αλλά και την απώλεια που έχουν δεχτεί στα εισοδήματά τους τα τελευταία χρόνια.

Ετσι οι συνδικαλιστές του Συντονιστικού τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την απεργία έχουν ριχτεί με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και κάτω από τα πανό των ταξικών δυνάμεων να διεκδικήσουν: Απόσυρση του νέου μισθολογίου και των νομοσχεδίων για τη Δημόσια Διοίκηση, την κοινωνική εργασία, τα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ) και την απόσυρση των προσχεδίων για τον κώδικα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων. Ακόμα, κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων και επέκταση των ΒΑΕ και στους ΟΤΑ με βάση τον κανονισμό του ΙΚΑ. Κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ. Αμεση καταβολή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος. Οχι στη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση και του θεσμού των εκτάκτων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πρόσληψη μόνο μονίμων εργαζομένων. Μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας για τον εργαζόμενο, κατάργηση της έμμεσης για τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και γνήσιες ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Στα πλαίσια αυτά οι συνδικαλιστές του Συντονιστικού θα συνεχίζουν μέχρι την μέρα της απεργίας τις περιοδείες ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία. Σήμερα, περιοδείες θα γίνουν στους δήμους: Πετρούπολης (παιδικοί σταθμοί), Μενιδίου, Φυλής, Αθήνας (καθαριότητα Ιερά οδό και κήποι 5ου Διαμερίσματος), Νέα Φιλαδέλφεια (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΕΣΔΚΝΑ), Ζωγράφου, Ελληνικού και Εκάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ