Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Διάλογος για τα προσχήματα

Το ΤΕΕ εμμένει στους χαρακτηρισμούς που έχει δώσει στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα - αντισυνταγματικό, ψηφοθηρικό επικίνδυνο και εισπρακτικό - ωστόσο δέχτηκε να προσέλθει σε διάλογο με το ΥΠΕΧΩΔΕ, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χτεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, αποφασίστηκε να κατατεθούν οι προτάσεις του Επιμελητηρίου μέχρι την επόμενη βδομάδα και στη συνέχεια αυτές να εξεταστούν από κοινή επιτροπή, προκειμένου ίσως κάποιες από αυτές να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο.

Πάντως, η κυβέρνηση παρουσιάζεται αδιάλλακτη και προφανώς προσέρχεται σε ένα διάλογο για την τήρηση των προσχημάτων. Το γεγονός αυτό προκύπτει και από το ότι απέρριψε την πρόταση του ΤΕΕ για διαχωρισμό των καθαρά πολεοδομικών διατάξεων από αυτές που αφορούν τα αυθαίρετα, προκειμένου οι πρώτες να συζητηθούν διεξοδικότερα και να οριστικοποιηθούν σε τέσσερις μήνες.

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δέχτηκε χτες αντιπροσωπεία και της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) και συζητήθηκε το ίδιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ