Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ - ΕΠΑΕ
Κόντρες... συνενόχων

Συνεχίζεται ο πόλεμος εντυπώσεων ΕΠΑΕ - ΓΓΑ, ώστε να καλυφθεί η αλήθεια. Οτι δηλαδή, για το τέρας που καλείται επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη ζέχνουσα πραγματικότητά του, βασική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση με άξιους συμπαραστάτες τις αθλητικές αρχές (ΕΠΟ, ΕΠΑΕ). Και οι τρεις έθρεψαν και στηρίζουν το αποτυχημένο μοντέλο, παραδίδοντας το ποδόσφαιρο βορρά σε ορέξεις και ανθρώπους, ξένους με τη φύση και την αποστολή του. Και τότε προς τι ο καυγάς; Απλά αναπόφευκτες περιστασιακές συγκρούσεις συμφερόντων, που (παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα) δε θέτουν σε κίνδυνο ή αμφισβήτηση το σάπιο οικοδόμημα.

Οι «αντιμαχόμενοι» έχουν επιδοθεί σ' ένα πινγκ πονγκ καταλογισμού ευθυνών και κατηγοριών για αυθαιρεσία και εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, στην πλάτη του αθλήματος. Δηλαδή προσάπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη πως ακολουθούν τη βασική φιλοσοφία του συστήματος, που αμφότερες οι πλευρές υπηρετούν!.. Με αφορμή την «υπόθεση Παναχαϊκή» έχουν βγει... μαχαίρια, για ξεκαθάρισμα σε πολλαπλό επίπεδο. Εκτός από ποδοσφαιρικό, το ζήτημα εκτείνεται και σε άλλα πεδία, όπως π.χ. το εσωκομματικό.

Θυμίζουμε ότι προχτές ο πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, Θ. Κανελλόπουλος, είχε... ενημερώσει: «Δε δεχόμαστε ούτε εκβιασμούς ούτε συμπεριφορές, που οδηγούν σε ανωμαλία το χώρο του ποδοσφαίρου. Οχι ότι μας αρέσει, το επικροτούμε, και ότι δε μας αρέσει να λέμε ότι είναι κακό». Και θύμιζε ότι για την ομάδα της εν δυνάμει (βάσει του διακαή του πόθου) εκλογικής του περιφέρειας, έγινε ό,τι πέρυσι για τον ΠΑΟΚ... Χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Λιάνης, επέστρεψε με δύναμη το μπαλάκι: «Η απόφαση της ΕΕΑ εκτροχιάστηκε από το κατεστημένο του ποδοσφαίρου που ζει κι επιβιώνει. Ποιοι είναι αυτοί που σώζουν ομάδες παραβιάζοντας το νόμο με αυθαιρεσίες και τσαμπουκάδες κι όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι θέλουν να πολιτευτούν; Ντροπή Ελληνες». Περιέλαβε μάλιστα και έτερο «συνεκσυγχρονιστή», τον Α. Φούρα, αφού καυτηρίασε τη στάση του. Μάλιστα προκάλεσε, αφού ισχυρίστηκε ότι «θα πρέπει κάποτε να τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Να έχουν ονοματεπώνυμο τα πράγματα». Εκτός όμως από τους λεονταρισμούς και τις γενικότητες, για το ποιος έθρεψε και συντηρεί το σύστημα και τους υπηρέτες του, ο υφυπουργός δεν είπε κουβέντα. Απέφυγε τα ονοματεπώνυμα...

Απλά ζήτησε πιο άμεση επέμβαση της ΕΠΟ («πρέπει να κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί να υπηρετεί δύο... αφεντάδες, αλλά μόνο τη νομιμότητα») και πιθανολόγησε μια απίστευτη μεσοβέζικη λύση: «Υπάρχουν σκέψεις τις οποίες εξετάζουμε και σύμφωνα με τις οποίες, με νομοθετική ρύθμιση οι ομάδες που αποβάλλονται να συνεχίζουν στο πρωτάθλημα με την ερασιτεχνική τους ομάδα»! Κατά τ' άλλα αναγνώρισε ότι υφίσταται σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στη ΓΓΑ και απέδωσε την αρχή του σε απόφαση επί Παλαιοκρασά για παραχώρηση σε άλλους τομείς σημαντικών κονδυλίων από τα έσοδα του αθλητισμού (ΟΠΑΠ). Αυτό βέβαια διατηρήθηκε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά απέφυγε να το σχολιάσει, απλά υποσχόμενος σύντομα λύση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατέρωθεν υποχωρήσεις...(2001-05-16 00:00:00.0)
Καυγάς για το... πάπλωμα(2000-08-25 00:00:00.0)
Σκάνδαλο με τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων(2000-07-05 00:00:00.0)
Μαστίγιο και καρότο(1997-10-01 00:00:00.0)
Σωστό ποδόσφαιρο για τη νεολαία(1996-09-20 00:00:00.0)
Η ΦΙΦΑ αποφασίζει τον αποκλεισμό(1996-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ