«Ολη αυτή η ιστορία πουθενά δεν αγγίζει την ΕΠΟ». Τάδε έφη χτες πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Β. Γκαγκάτσης, σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τους ισχυρισμούς Αρμενίων περί απόπειρας δωροδοκίας. Παρουσιάστηκε σίγουρος ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως συμμετοχή σε οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία», συμπληρώνοντας ότι «αυτή η ιστορία δεν έχει κανένα υπόβαθρο, το οποίο μπορεί να σταθεί και το μόνο που θα κάνει είναι να αφήσει έναν απόηχο κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελλάδα».
Επανέλαβε πως ζητήθηκε από την ΟΥΕΦΑ το θέμα «να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε απερίσπαστοι να πάμε στο παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία, και δε μιλάω μόνο για την ΕΠΟ, αλλά για τους παίκτες και τους προπονητές μας κυρίως». Γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή, «του έκαναν προφορικά την καταγγελία δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα. Τους είπε ότι αυτά είναι σοβαρά πράγματα, να τα κάνετε γραπτώς. Και του τα έδωσαν την Κυριακή το μεσημέρι». Επισήμανε πάντως ότι «δεν έχουν δοθεί στον παρατηρητή κασέτες». Επικαλέστηκε μάλιστα και τη δήλωση του εκπροσώπου της ΟΥΕΦΑ, Μάικ Λι, πως κανένα στοιχείο δεν έχει περιέλθει σε γνώση της.
Για το ποιος και γιατί δημιούργησε την ιστορία, ο Β. Γκαγκάτσης θεωρεί ότι «είναι θέμα των Αρμενίων» αλλά «αποκλείει να εμπλέκονται ξένες Ομοσπονδίες». Οσο για τη διαδικασία, «η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, κ. Αϊγκνερ, στις Πειθαρχικές Υπηρεσίες (ΠΥ). Αυτές θα ζητήσουν τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων μερών. Εν συνεχεία θα οριστεί πειθαρχικός επιθεωρητής που μαζί με τις ΠΥ θα μελετήσουν το σχετικό φάκελο και θα καλέσουν τα εμπλεκόμενα μέρη στην ΟΥΕΦΑ προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις. Μετά θα εκδοθεί το πόρισμα. Υστερα, αν προκύψουν για την ΟΥΕΦΑ θέματα τα οποία θα πρέπει ν' απασχολήσουν τις Πειθαρχικές Επιτροπές, τότε θα παραπέμψουν σε αυτές όποιον αυτοί κρίνουν βάσει του πορίσματος».