Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Ερευνα για την κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή

Ερευνα για χιλιάδες εικονικές εξετάσεις σε ποδοσφαιριστές παρήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της περιβόητης κάρτας υγείας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών για τους αθλητές κυρίως των ερασιτεχνικών ομάδων το Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε εκατομμύρια ευρώ για «μαϊμού εξετάσεις».

Η εν λόγω σύμβαση υπογράφηκε στις 22 Σεπτέμβρη 2005 μεταξύ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της ιδιωτικής εταιρείας OPEDEK AE. Η σύμβαση προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη την επικράτεια της χώρας, καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές. Μάλιστα, η ΕΠΟ γι' αυτή τη δραστηριότητα είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα, όμως, με δημοσιεύματα η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατ. μετρήσεις για την περίοδο 2006-2011, ενώ οι πραγματικές μετρήσεις δεν ξεπερνούσαν τις 15.530.

Η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων είναι να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιους το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, ενώ υπό διερεύνηση είναι και οι διοικήσεις Β. Γκαγκάτση και Σ. Πιλάβιου στην ΕΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ