Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Συνεχίζει να κρατείται ο Αλούνι

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας Μπαλτάσαρ Γκαρθόν διέταξε χτες την παράταση της κράτησης του συλληφθέντα ανταποκριτή του «Αλ - Τζαζίρα», Ταϊσίρ Αλούνι για ακόμη 72 ώρες, έως ότου η αστυνομία «αντλήσει πληροφορίες από τα έγγραφα που κατέσχεσε από το σπίτι του». Ο συριακής καταγωγής Ισπανός δημοσιογράφος του «Αλ - Τζαζίρα» συνελήφθη την Παρασκευή στην Κόρδοβα με την υποψία ότι είχε σχέσεις με την «Αλ - Κάιντα».

Ο Αλούνι οδηγήθηκε χτες ενώπιον του δικαστή Γκαρθόν, ο οποίος και τον ανέκρινε για τρεις ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισπανός δικαστής ανέκρινε τον Αλούνι για τις σχέσεις του με τον Ιμάντ Εντίν Μπαρακάτ Γιάρκας, γνωστό ως «Αμπού Νταχντάχ», που θεωρείται υπεύθυνος της «Αλ - Κάιντα» στην Ισπανία και συνελήφθη το Νοέμβρη του 2001 μαζί με άλλους ισλαμιστές. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο ένταλμα που εκδόθηκε κατά του Αλούνι αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος κατηγορείται για «συμμετοχή στην οργάνωση, παροχή υποστήριξης και υποδομών στην "Αλ - Κάιντα" στην Ισπανία» και ότι μετέφερε χρήματα από την Ισπανία σε Σύρους σε άλλες χώρες και σε άτομα στο Αφγανιστάν την εποχή του πολέμου (υποτίθεται ότι οι τελευταίοι ήταν μέλη της «Αλ - Κάιντα»).

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατήγγειλαν τη σύλληψη του Αλούνι και ζήτησαν από την ισπανική κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωσή του. Ο Αλούνι θα ανακριθεί εκ νέου την Πέμπτη και αν δε βρεθούν στοιχεία εναντίον του θα αφεθεί ελεύθερος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ