Παρασκευή 8 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Υπεύθυνο το υπουργείο για την καταπάτηση της συνδικαλιστικής δράσης

Την άμεση ανάκληση της παράνομης και τρομοκρατικής απόλυσης του συνδικαλιστή Χρήστου Ξηρογιάννη, Οργανωτικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, από τη διοίκηση της πολυεθνικής που έχει αγοράσει τη ΣΟΦΤΕΞ, απαίτησαν χτες από τον υφυπουργό Εργασίας, Ε. Τζιόλα, συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και των σωματείων του κλάδου με παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν.

Οι συνδικαλιστές, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό και κατήγγειλαν την τρομοκρατική απόλυση του συνδικαλιστή απαιτώντας να αναλάβει τις ευθύνες του και να παρέμβει για την επαναπρόσληψή του, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 1264 για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Τόνισαν επίσης, ότι το υπουργείο είναι υπεύθυνο, γιατί με την πολιτική του έχει στρώσει το δρόμο στους εργοδότες να καταπατούν κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης.

Ο υφυπουργός Εργασίας από την άλλη, αντιμέτωπος με την ίδια την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και επιτρέπει στους εργοδότες ανενόχλητοι να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους εργασίας, τους ανακοίνωσε ότι στις 20 Αυγούστου θα γίνει τριμερής σύσκεψη μαζί με τον επικεφαλής της επιθεώρησης εργασίας και ανακάλυψε στις δηλώσεις του ότι υπάρχουν και... «όρια» που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις.

Μετά τη συνάντηση ο Χρ. Ξηρογιάννης κατήγγειλε ως ανέντιμη, ανήθικη και τρομοκρατική την απόλυσή του και τόνισε, ότι αν τελικά γίνει θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές. Αυτό καθώς, όπως κατήγγειλε, η εταιρία τον είχε εκβιάσει ανοιχτά να παραιτηθεί από συνδικαλιστής για να μην τον απολύσει.

Ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος του Σωματείου Χαρτεργατών και μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε ότι η απόλυση είναι παράνομη και καταχρηστική και επισήμανε ότι τα σωματεία του κλάδου θα πάρουν αγωνιστικά μέτρα για να σταματήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, να προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις.

Ο Χρήστος Κατσούλιας, αντιπρόεδρος του σωματείου της ΣΟΦΤΕΞ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, τόνισε ότι εκτός από την κυβέρνηση ευθύνες για την απόλυση αλλά και για την πορεία της ΣΟΦΤΕΞ έχει και η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) που το μόνο που κάνουν εδώ και καιρό είναι να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία πόσα δικαιώματα εργαζομένων θα παραχωρηθούν.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ