Τρίτη 5 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 21 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
29ο Φεστιβάλ: Από νέους για νέους

Ξεκίνησε προχτές με εκατοντάδες κατασκηνωτές το 3ο Κάμπινγκ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι αναμφισβήτητα ο πλέον πετυχημένος νεολαιίστικος πολιτικός, πολιτιστικός θεσμός που φτιάχνεται από νέους για νέους. Δεν έχει σπόνσορες και εργολάβους και μπορεί να απευθύνεται τόσα χρόνια στη νέα γενιά, επειδή στήνεται από μέλη και φίλους της ΚΝΕ, με την τέχνη, το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους. Με τον ίδιο τρόπο προπαγανδίζεται. Απλώνει τη δραστηριότητά του σε όλη τη χώρα και κορυφώνεται στις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα. Και φέτος το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» πραγματοποιείται στις 18, 19, 20 και 21 του Σεπτέμβρη στο γνώριμο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια. Χτες δόθηκε στη δημοσιότητα και η κεντρική αφίσα της ΚΝΕ για το Φεστιβάλ με το σύνθημα «Με ΚΚΕ ισχυρό κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και ανατροπής», ενώ η «μάχη» του εισιτηρίου συνεχίζεται.

Το 3ο Κάμπινγκ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη

Πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, στις πρωτεύουσες των νομών και στην Αθήνα, οι νέοι της ΚΝΕ και οι φίλοι τους έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δικές τους εναλλακτικές διακοπές στο κάμπινγκ της Οργάνωσης, που ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή στην παραλία Χαραμίδα Λουτρών, στη Μυτιλήνη. Το κέφι, η ζωντάνια και η ανάπαυλα από τον καθημερινό αγώνα συνοδεύουν τους πρώτους κατασκηνωτές (ακολουθεί και δεύτερο γκρουπ το επόμενο Σαββατοκύριακο) στην κατασκήνωση που για τρίτη φορά στήνεται στην πανέμορφη Λέσβο. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει εκδηλώσεις, συναυλίες, λαϊκά γλέντια, προβολές ταινιών και θέατρο, αγώνες βόλεϊ και σκακιού, πολιτικές συζητήσεις, επισκέψεις σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού.

Καντίνα-μπαρ, ταβέρνα, εγκαταστάσεις με ντους συμπληρώνουν την υποδομή που σταδιακά φτιάχτηκε με μεράκι. Εκτός από τα καθημερινά μπάνια στη θάλασσα οι κατασκηνωτές έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διάφορα ομαδικά παιχνίδια (βόλεϊ, ποδόσφαιρο κλπ.), να συμμετάσχουν σε αγώνες σκακιού, αλλά και να αυτοσχεδιάσουν. Για σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί επίσκεψη στο παλαιό και νέο αρχαιολογικό μουσείο της Μυτιλήνης, ενώ για το βράδυ προβλέπεται αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ.

Το κάμπινγκ της ΚΝΕ θα λειτουργεί μέχρι και τις 17 του Αυγούστου. Οσοι λοιπόν αναζητούν μια πραγματικά διαφορετική πρόταση για τις διακοπές τους σε τιμές προσιτές για νέους, μπορούν να απευθύνονται στις Οργανώσεις της ΚΝΕ για δηλώσεις συμμετοχής. Η συμμετοχή κοστίζει 60 ευρώ και περιλαμβάνει μεταφορά και διαμονή στο κάμπινγκ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ