Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Η συμμορία με τα χακί»

1989: Το τείχος του Βερολίνου πρόκειται να γκρεμιστεί και ο κόσμος να γίνει πιο ασφαλής για τη «νέα τάξη πραγμάτων». Εξω όμως από τη Στουτγκάρδη της Δυτικής Γερμανίας, στη στρατιωτική βάση «Θεοντόρ Ρούζβελτ», κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει και όλοι ζουν μια δική τους πραγματικότητα.

Ο Ελγουντ είναι ένας αξιαγάπητος κατεργάρης, ένας στρατευμένος που έχει καταφέρει να μετατρέψει τη στρατιωτική του θητεία σε ένα ανθηρό δίκτυο από συμφωνίες της μαύρης αγοράς. Περισσότερο επειδή βαριέται παρά επειδή είναι φιλόδοξος. Ο Ελγουντ κάνει τα πάντα, από το να πουλάει κλοπιμαίο υλικό, μέχρι να επεξεργάζεται ηρωίνη για τον ανελέητο επικεφαλής της στρατονομίας, λοχία Σάαντ. Οταν καταφθάνει ένας καινούριος επικεφαλής με την απαρέγκλιτη πρόθεση να εξυγιάνει τη βάση, ο Ελγουντ πιστεύει ότι το νέο αίμα είναι κάτι που μπορεί να χειριστεί εύκολα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που κάνει τα γλυκά μάτια στην κόρη του επικεφαλής, την επαναστατική Ρόμπιν. Αυτό όμως μπορεί να συνέβαινε πριν υπολογίσει τα πέντε εκατομμύρια δολάρια από κλεμμένα όπλα που βρέθηκαν στο δικό του χώρο. Πριν από τη ζηλιάρα σύζυγο του Μπέρμαν, πριν τον παρανοϊκό Τούρκο έμπορο ναρκωτικών και φυσικά πριν από το συνεπακόλουθο πάθος, την προδοσία και το φόνο.

«Η συμμορία με τα χακί» είναι η δεύτερη ταινία του Αυστραλού σκηνοθέτη Γκρέγκορ Τζόρνταν, ο οποίος το 1999 είχε σαρώσει τα βραβεία της αυστραλέζικης ακαδημίας κινηματογράφου. Ο Τζόρνταν, με τον δικό του τρόπο, εκθέτει την υποκρισία των μύθων για τη δόξα του πολέμου και της εξουσίας...

Με κωμική ματιά ο Γκρέγκορ Τζόρνταν κοροϊδεύει τον πόλεμο, τον στρατό και την εξουσία... Οταν είχε πρωτοβγεί η ταινία είχε σχολιαστεί θετικά από το ευρωπαϊκό κοινό, αλλά στην Αμερική «Η συμμορία με τα χακί» δεν έχει βγει στις αίθουσες ακόμη και τώρα. Είχε χαρακτηριστεί ως προπαγάνδα για τον αμερικανικό στρατό...

Η ταινία του Τζόρνταν έχει χιούμορ, «βάθος» και περιπέτεια. Ο,τι καλύτερο για δυο ευχάριστες ώρες.

«Buffalo Soldiers». Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής. Σκην. Γκρέγκορ Τζόρνταν. Με τους: Γιοάκιν Φίνιξ - Εντ Χάρις - Σκοτ Γκλεν - Αννα Πακουίν - Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν - Μάικλ Πένα - Λιου Ρόμπινσον - Ντιν Στόγκουελ - Γκαμπριέλ Μαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ