Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αλαλούμ» ... 3ετίας

Ολοι οι φορολογούμενοι θυμούμαστε το «αλαλούμ» που είχε δημιουργηθεί στις αρχές του 1997, όταν όλοι ανεξαιρέτως έτρεχαν πανικόβλητοι να συμπληρώσουν το περίφημο Ε9, για την ακίνητη περιουσία που διέθεταν (ή δε διέθεταν) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Μάλιστα, όσοι παρέλειπαν να συμπληρώσουν το συγκεκριμένο έντυπο, απειλούνταν με σημαντικά πρόστιμα!

Οι καταστάσεις παραλογισμού και σχιζοφρένειας δε σταμάτησαν όμως εκεί.... Μόλις προχτές, μάθαμε, επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών, ότι υπάρχουν ακόμη δηλώσεις ΦΜΑΠ του έτους 1997 που δεν έχουν εκκαθαριστεί!!!

Για την ακρίβεια, εκδόθηκε εγκύκλιος με θέμα «Εκκαθάριση υπολοίπων δηλώσεων ΦΜΑΠ, έτους 1997», με την οποία το υπουργείο Οικονομικών δίνει αναλυτικές οδηγίες στις Εφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα εκκαθαρίσουν χειρογράφως, πλέον, τις δηλώσεις ΦΜΑΠ του έτους 1997, που δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμη και τους επιστράφηκαν από το ΚΕΠΥΟ.

Πρόκειται για αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τα βήματα... «εκσυγχρονισμού» και «ταχύρυθμης λειτουργίας» των υπηρεσιών του υπουργείου, που στομφωδώς διατείνεται ότι έχει κάνει τα τελευταία χρόνια....


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ