Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέλευση Απογόνων και Φίλων ΕΑ και ΔΣΕ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5.7.03 η ετήσια τακτική Συνέλευση του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων & Φίλων της Εθν. Αντίστασης και ΔΣΕ.

Στην εισήγηση του ΔΣ που παρουσίασε ο πρόεδρος Γρηγ. Τουγλίδης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται για την ίδρυση νέων παραρτημάτων του συλλόγου, που σήμερα φτάνουν τα 34 σε όλη την Ελλάδα και ο αριθμός τους ανεβαίνει διαρκώς.

Στο διάλογο που επακολούθησε έγινε ανταλλαγή πείρας από την πλούσια δράση των παραρτημάτων. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η αξιοποίηση αυτής της πείρας μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην παραπέρα πορεία του Συλλόγου.

Στον προγραμματισμό δράσης που ψηφίστηκε ομόφωνα, μπήκαν οι στόχοι για το επόμενο διάστημα που είναι:

- Το άπλωμα του Συλλόγου με νέα παραρτήματα πιο μαζικά και δραστήρια.

- Συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας για δουλιά, αξιοπρεπές μεροκάματο, για δωρεάν και δημόσια Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, ικανοποιητικές συντάξεις, για κοινωνική δικαιοσύνη, Δημοκρατία ειρήνη και εθνική ανεξαρτησία.

- Να συνεχίσει σταθερά η προσπάθεια για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των αγωνιστών και αγωνιστριών της ΕΑ και του ΔΣΕ και η παραπέρα διάδοση των οραμάτων, των στόχων και των ιδεών τους.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να παλέψουν όλες οι δυνάμεις του Συλλόγου για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για τη λύση όλων των λαϊκών προβλημάτων σε σταθερή αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική βάση και θα αξιοποιήσει την ψήφο προς όφελος του λαού.

Τέλος, η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα δύο ψηφίσματα:

Με το πρώτο καταγγέλλει την κυβέρνηση για την υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ για τη δικαστική συνεργασία και συνδρομή. Την τρομο-συμφωνία, με την οποία θα εκδίδονται στις ΗΠΑ Ευρωπαίοι πολίτες να δικαστούν για ενέργειες, που, παρότι γίνονται μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, δεν αρέσουν στη «νέα τάξη». Με άλλο ψήφισμα εκφράζεται η συμπαράσταση στην Κούβα - το Νησί της Επανάστασης και της ελευθερίας, που οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους, έβαλαν στόχο τους και επεμβαίνουν απροκάλυπτα, για να ανατρέψουν τη σοσιαλιστική του κυβέρνηση και να καθυποτάξουν τον υπερήφανο κουβανικό λαό.

Για την καλύτερη πιο αποτελεσματική λειτουργία του Συλλόγου η συνέλευση προχώρησε στην τροποποίηση ορισμένων άρθρων του Καταστατικού του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών(2007-05-18 00:00:00.0)
«Να διδαχθεί η πραγματική Αντίσταση»(2007-01-26 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Αντίσταση(2004-04-29 00:00:00.0)
Παρουσίαση αντιστασιακού βιβλίου(2004-04-24 00:00:00.0)
Παρουσίαση αντιστασιακού βιβλίου(2004-04-23 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών(2002-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ