Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και τρίτα διόδια στην Εθνική Λάρισας - Θεσσαλονίκης

Και τρίτο σταθμό διοδίων προτίθεται να «στήσει» η κυβέρνηση στην Εθνική Οδό από τη Λάρισα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Στόχος της να εισπράξει κι άλλα χρήματα από όσους ταξιδεύουν στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα από τους κατοίκους της Λάρισας και της Πιερίας, οι οποίοι για να διανύσουν την απόσταση μεταξύ των πρωτευουσών των δυο νομών θα είναι αναγκασμένοι να περνούν από δύο σταθμούς διοδίων!

Τα νέα διόδια θα «στηθούν» στο ύψος του Πλαταμώνα - τα άλλα δυο είναι στα Τέμπη και στα Μάλγαρα - και θα συνδυαστούν με το νέο σχεδιασμό των έργων στην περιοχή, που προβλέπουν μικρή μετατόπιση της Εθνικής Οδού προς την πλευρά των παραλίων. Η παλιά Εθνική Οδός θα παραμείνει ως έχει από την είσοδο στον Πλαταμώνα μέχρι την παραλία του Αγίου Παντελεήμονα και θα χρησιμοποιείται ως παρακαμπτήριος.

Σήμερα για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη τα διόδια είναι συνολικά 7 ευρώ (Αθήνα - Λαμία 2,8 ευρώ, Λαμία - Λάρισα 1,40 ευρώ, Λάρισα - Κατερίνη 1,40 ευρώ και Κατερίνη - Εύζωνοι 1,40 ευρώ). Με τη λειτουργία και νέου σταθμού στον Πλαταμώνα η συνολική τιμή θα αυξηθεί ακόμη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ