Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«TRAVEL CARD»
Ταξίδι στο... άγνωστο

Αφαντοι οι ιδιοκτήτες της εταιρίας που την εκδίδει, στον «αέρα» οι κάτοχοι των καρτών, οι εργαζόμενοι και συνεργαζόμενες τουριστικές επιχειρήσεις

Ξεκρέμαστους φαίνεται ότι άφησε τους κατόχους της πολυδιαφημισμένης τουριστικής εκπτωτικής «Travel Card», η εκδότρια εταιρία «Media and Travel Group ΑΕ». Το ίδιο ισχύει για τα συνεργαζόμενα με αυτήν τουριστικά γραφεία, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και τους περίπου 50 εργαζόμενους που απασχολεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερις μήνες. Καταναλωτικές οργανώσεις και ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων έχουν δεχτεί πλήθος καταγγελιών, από κατόχους της κάρτας οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν χρήση των όσων προσφέρει και από τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν πληρωθεί για υπηρεσίες που πρόσφεραν τους προηγούμενους μήνες σε κατόχους καρτών.

Στα γραφεία της εταιρίας τα τηλέφωνα είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχει καμία αντίδραση, από την πλευρά των ιδιοκτητών της, απέναντι στις καταγγελίες των τελευταίων τριών ημερών. Εκτιμάται ανεπίσημα ότι έχουν πουληθεί 5.500 κάρτες, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρίας έκαναν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό, που προσέγγιζε τις 100.000! Ωστόσο είναι άγνωστο πόσοι από τους κατόχους καρτών δεν μπόρεσαν να κάνουν τις διακοπές τους, καθώς η ισχύς της έληγε στις 15 Ιούλη. Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες τα προβλήματα είχαν αρχίσει πριν από το Πάσχα.

Η «Media and Travel Group ΑΕ» πουλούσε την κάρτα έναντι 50 ευρώ. Κεντρικό σύνθημα της διαφημιστικής της καμπάνιας που λέγεται ότι στοίχισε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, ήταν το «πληρώνετε όσο ένα πρωινό». Η εταιρία είχε δεχτεί μηνύσεις για παραπλανητική διαφήμιση και είχε υποχρεωθεί με δικαστική απόφαση να μη δίνει ανάλογες διαβεβαιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ