Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Τους θέλουν μόνο για ένα τετράωρο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη μερική απασχόληση εμφανίστηκαν χτες οι σχολικοί φύλακες μετά και την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη. Οπως καταγγέλλουν, με το νέο νομοσχέδιο περί μερικής απασχόλησης στο δημόσιο βρίσκονται μεταξύ ανεργίας και μιας τετράωρης απασχόλησης. Στις 3 του Ιούλη προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση στη Βουλή και συνάντηση με όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, σύμφωνα με χτεσινή απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Σχολικών Φυλάκων.

Στη διάρκεια χτεσινής κινητοποίησης που έκαναν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, εισέπραξαν μια τετράωρη αναμονή στο λιοπύρι και ένα «ευγενικό» σπρώξιμο από αστυνομικές δυνάμεις που επικαλέστηκαν «παρακώλυση συγκοινωνιών».

Οταν τελικά αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, αυτός επέμενε πως το νομοσχέδιο δεν τους πλήττει, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και με μερικώς απασχολούμενους. Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε πως η επόμενη συνάντησή του με τους σχολικούς φύλακες θα είναι μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΚΕΔΚΕ.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στο Σύνταγμα και έκαναν πορεία διασχίζοντας τη Βασ. Σοφίας και κατέληξαν στο υπουργείο Εσωτερικών όπου απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό. Μετά από αρκετή ώρα, ο Κ. Σκανδαλίδης τους παρέπεμψε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου αλλά οι εργαζόμενοι συνέχισαν να απαιτούν συνάντηση μαζί του.

Την ίδια ώρα οι διμοιρίες των δυνάμεων καταστολής έρχονταν η μία μετά την άλλη με αποτέλεσμα η παρουσία τους να είναι το λιγότερο προκλητική.

Οταν οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν απ' τη Βασ. Σοφίας πριν τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό, οι δυνάμεις καταστολής τους απώθησαν βίαια. Η συμπεριφορά τους αυτή δε σταμάτησε ούτε σε πιο ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ πολλές ήταν και οι απειλές για συλλήψεις.

Το σχέδιο της αστυνομίας δεν... ολοκληρώθηκε καθώς ήδη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν συναντηθεί με τον υπουργό οπότε και η συγκέντρωση έληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ