Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εμπόδια στην περίθαλψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Εντονες αντιδράσεις των ασφαλισμένων έχει προκαλέσει απόφαση της διοίκησης του Ταμείου Ασφαλισμένων Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο(ΤΑΞΥ), να διακόψει τη συνεργασία του με 34 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Κι αυτό με πρόσχημα, όπως ισχυρίστηκε προφορικά ο υφυπουργός Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τις υπερβολικές δαπάνες που πραγματοποιεί το Ταμείο στο Ηράκλειο και φθάνουν τα 850 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του ΤΑΞΥ, η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε με βάση τη μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών δαπανών. Πιο συγκεκριμένα, όπως προαναφέραμε τα έξοδα για τις ανάγκες των ασφαλισμένων ανέρχονται στα 850 εκατ. δρχ. το χρόνο από τα οποία περίπου το 40% δίνεται σε φάρμακα.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Παναγιώτης Κοζάκος, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή άδικη και αδικαιολόγητη και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.

Εκπληξη αποτέλεσε η απόφαση της διοίκησης του ΤΑΞΥ στο Ηράκλειο και για τους γιατρούς που συνεργάζονταν με το ΤΑΞΥ και τους έγινε διακοπή, χωρίς να τους γίνει κάποια ενημέρωση ή δοθεί κάποια εξήγηση για τη διακοπή της σύμβασής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ