Τώρα ο Κώστας παρακολουθεί το «στεγνό» πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. «Η επιλογή, είπε, του προγράμματος με καλύπτει, χωρίς να νιώθω ότι εξαρτώμαι ή εθίζομαι σ' αυτό. Παραμένω σταθερός στην ιδέα του "στεγνού" προγράμματος. Τα υπόλοιπα είναι παρακάμψεις κι όχι λύσεις. Σήμερα έχω καταφέρει να διεκδικώ αυτό που θέλω. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα ναρκωτικά. Η διαχωριστική γραμμή είναι μια και ξεκάθαρη: ΄Η είσαι χρήστης ή δεν είσαι», είπε ο Κώστας.
Την ίδια ώρα που ο Κώστας έλεγε αυτά, αντιπροσωπεία των συλλόγων των γονέων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή. Αίτημά τους ήταν να μην παραβιαστεί η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου, βάσει της οποίας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ θα συγκροτείται με υπουργική απόφαση και θα περιλαμβάνει, εκτός των αιρετών, δύο μέλη προτεινόμενα από τον ΟΚΑΝΑ. Επί της ουσίας, δηλαδή, οι γονείς, όπως και ολόκληρο το ΚΕΘΕΑ, επιμένουν στην ανόθευτη συνέχεια των «στεγνών» προγραμμάτων.
Δε θα πούμε ότι στο όνομα του «καλού κάποιων» έγιναν τα χειρότερα - ακόμα μέχρι και εγκλήματα - σε βάρος τους. Περιοριζόμαστε στη διαπίστωση του Κώστα: «Τα υπόλοιπα (σ.σ. πέραν των "στεγνών" προγραμμάτων) είναι παρακάμψεις κι όχι λύσεις».
Θα εισακουστούν οι γονείς ή ο υπουργός θα επιμείνει στις... παρακάμψεις;