Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Οι εργαζόμενοι δε συναινούν στο ξεπούλημα

Διαδήλωσαν χτες στο Σύνταγμα

Αγωνιστική απάντηση έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης στα ιδιωτικά συμφέροντα του Λάτση. Εργαζόμενοι από όλες τις θυγατρικές και τα διυλιστήρια του ομίλου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα, απέναντι από το υπουργείο Οικονομίας, απαιτώντας να παραμείνουν τα ΕΛΠΕ δημόσια περιουσία και να μην παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο. Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης έγραφε: «Η εθνική περιουσία δεν πωλείται - δε χαρίζεται».

Με την αγωνιστική τους στάση οι εργαζόμενοι δήλωσαν και χτες την απόφαση να συνεχίσουν τις απεργίες με διάφορους τρόπους και μορφές με σκοπό να εμποδίσουν το ξεπούλημα της επιχείρησης. Από το ΠΑΜΕ παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Γραμματείας. Ο συνδικαλιστής στην ομιλία του επικεντρώθηκε σε τρία σημεία: «Η καραμέλα της ανταγωνιστικότητας που χρησιμοποιούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, επισήμανε, πρόσφερε την επιχείρηση ως "καλό πιάτο" στα χέρια της ολιγαρχίας. Σε αυτή την προσφορά οδήγησαν και οι προκλητικές επιλογές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, γνήσιων εκφραστών του κεφαλαίου». Οι εργαζόμενοι και ο λαός, τόνισε, «δεν πρέπει να θεωρήσουν τετελεσμένο το γεγονός και να αγωνιστούν, όχι μεμονωμένα, για να μην ξεπουληθεί η επιχείρηση». Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και να επιβληθούν ταξικές επιλογές.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι πρόεδροι από τα σωματεία των ΕΛΠΕ, της ΑΣΠΡΟ ΦΩΣ, της ΠΕΠ -ΕΚΟ. Ολοι, μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης στις εργασιακές σχέσεις (απολύσεις), τα δικαιώματα των εργαζομένων του ομίλου, αλλά και για τον ελληνικό λαό, όπως την αύξηση των καυσίμων. Αρκεί να θυμηθούμε, όπως είπαν, τα 1.800 πρατήρια καυσίμων που «χαρίστηκαν» στον Λάτση.

Σε δήλωση του στο «Ρ», ο Μ. Περράκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του σωματείου των ΕΛΠΕ, χαρακτήρισε ως αρχή τη χτεσινή συγκέντρωση και επισήμανε ότι ο αγώνας θα έχει συνέχεια όχι μόνο για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης, αλλά και για τη δημιουργία μετώπου των εργαζομένων με σκοπό τα ΕΛΠΕ και η ενέργεια της χώρας, βασικοί κλάδοι της οικονομίας, να είναι λαϊκή περιουσία. Οι εργαζόμενοι, στη συνέχεια, επέδωσαν ψήφισμα στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και στα κόμματα της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ