Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 77
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Χωρίς άγχος

Με γνώση των δυσκολιών, θέληση για θετικό αποτέλεσμα, αλλά και το μυαλό να «κρυφοξεφεύγει» στον επόμενο καθοριστικό αγώνα, θα παραταχθεί απόψε η Εθνική μας απέναντι στην Ισπανία (ΕΤ1, 22.45). Ρεχάγκελ και παίχτες πιστεύουν και το παραδέχονται ότι δυνατότητες υπάρχουν. Απομένει, λοιπόν, και εντός παιδιάς με την απόδοσή τους να θέσουν τις βάσεις (βαθμολογικά και ψυχολογικά) για να υποδεχτούν την Ουκρανία με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας αναγνώρισε ότι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έφερε χαλάρωση, αλλά δήλωσε πολύ ικανοποιημένος γιατί η μίνι προετοιμασία «βοήθησε στην ανασύνταξή μας. Η διάθεση των παικτών βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο». Από τους παίχτες του περιμένει να δείξουν στο γήπεδο τα προσόντα τους, όπως κάποιοι από αυτούς έκαναν με τις ομάδες τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Σαραγόσα, στους διεθνείς επισήμανε ότι πρέπει να είναι από την αρχή δυνατοί και να βγάλουν το ημίχρονο χωρίς να δεχτούν γκολ. «Τότε θα είμαστε σε θέση να "κλέψουμε" το ματς», φέρεται να τους είπε. Για να πλησιάσουν στην υλοποίηση του ποθητού, ο Γερμανός ζήτησε - απαίτησε από τους «γαλανόλευκους» να μην «κάνετε πάσες ούτε συνδυασμούς στην άμυνα. Διώχνετε την μπάλα με τη μία. Προσέχετε, γιατί γυρνάνε πολύ γρήγορα την μπάλα. Κάντε λάθος στην επίθεση ή στο κέντρο, αλλά όχι στην άμυνα, γιατί μπορεί να αποβεί μοιραίο».

Από την πλευρά τους οι Ιβηρες μάλλον ασχολούνται περισσότερο με την τελική ευθεία του πρωταθλήματος τους, παρά με τον αποψινό αγώνα. Ο εκλέκτορας τους, Ινιάκι Σάεθ, πάντως προσπάθησε, μιλώντας στην «ΕΡΑΣΠΟΡ», ανεπιτυχώς να το διαψεύσει: «Μέσα στην ομάδα όλοι είμαστε πεπεισμένοι ότι η αναμέτρηση μόνο εύκολη δε θα είναι. Σεβόμαστε την ελληνική ομάδα. Η αντίπαλός μας έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης, τις οποίες θα κυνηγήσει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είμαι βέβαιος ότι θ' αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο ο οποίος θα κυνηγήσει τη νίκη. Θα παρατάξω την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και θα αγωνιστούμε με την πρέπουσα προσοχή και σοβαρότητα», ανέφερε, αλλά στο τέλος παραδέχτηκε την αλήθεια: «Γενικά, όμως, δεν έχουμε σε μεγάλη υπόληψη το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και γνωρίζουμε ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου».

  • Καυστικότατος ήταν για την ΕΠΟ ο Τσάρτας. Μίλησε για την κούραση και σχολίασε την απόφαση της ομοσπονδίας να χρησιμοποιηθεί αεροπλάνο της γραμμής και όχι τσάρτερ, δηκτικότατα: «Τι να κάνουμε η ΕΠΟ προτίμησε να ταλαιπωρήσει την ομάδα για να μη δυσαρεστήσει κάποιες ενώσεις (σ.σ. με στελέχη των οποίων συνταξίδευσαν)»...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ρυθμούς πρόκρισης(2001-03-31 00:00:00.0)
Και τώρα τα μπαράζ(2000-11-16 00:00:00.0)
ΕΘΝΙΚΗ 5Χ5(2000-02-26 00:00:00.0)
Ψήφο εμπιστοσύνης στον Βαζέχα(1999-09-09 00:00:00.0)
"Αγώνας δίχως αύριο"(1999-03-30 00:00:00.0)
Φουλ επίθεση(1998-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ