Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Και τώρα τα μπαράζ

Δύο στα δύο για την Εθνική Νέων. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση οι «γαλανόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 και της Εσθονίας (με το ίδιο σκορ είχαν κερδίσει τη Ρουμανία), κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Αυτό δίνει το δικαίωμα στον Σούλη Παππά και τους παίχτες του να διεκδικήσουν την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσω μπαράζ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Τελικά, τους πολύτιμους βαθμούς πήρε με γκολ που πέτυχε στο 70' ο Καπάνταης. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας περίμενε περισσότερα: «Ο σημερινός αντίπαλος ήταν ακίνδυνος επιθετικά, όμως για να κερδίσεις πρέπει να σκοράρεις. Και για να σκοράρεις πρέπει να κινηθείς έντονα στην αντίπαλη περιοχή και να διασπάσεις με ηρεμία και εξυπνάδα την πολυπρόσωπη άμυνα. Αυτό δεν έγινε στο πρώτο μέρος, σ' αντίθεση με το δεύτερο που παίξαμε από τα πλάγια και που η μπάλα έφτανε στην περιοχή μ' αξιώσεις. Η διεύρυνση του σκορ τελικά δεν ήρθε από βεβιασμένες ενέργειες. Είμαι ευχαριστημένος από τ' αποτέλεσμα, όχι όμως από την ποιότητά μας. Σ' αυτό συντέλεσε και η Εσθονία που έπαιξε αντιποδόσφαιρο, σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θεωρώ πολύ σημαντικό γεγονός την κατάκτηση της πρώτης θέσης».

Ελλάδα: Βούλγαρης, Μιχέλης, Κοντοδήμος, Κισκαμπάνης, Κούσας, Καλαντζής (Τριανταφυλλάκης), Δέντσας, Δασκαλάκης (Καρατζάς), Συλιγκαρδάκης (Λαμπριανίδης), Λουκοβίτης, Καπάνταης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που διεξήχθη στο Σιδηρόκαστρο, η Ρουμανία κέρδισε 3-0 το Λουξεμβούργο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ελλάδα (2-0) 6, Εσθονία (4-1) 3, Ρουμανία (3-1) 3, Λουξεμβούργο (0-7) 0.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ