Στο παρελθόν κατέφυγαν στη δευτερολογία τους, υψώνοντας τους τόνους, οι Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής
Οι οξύτατοι τόνοι και οι προσφιλείς αναφορές του πρωθυπουργού στη δικτατορία χαρακτήρισαν τις δευτερολογίες των Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή χτες στη Βουλή, όπου έγιναν εκατέρωθεν αναφορές στη διαπλοκή.
Τη νέα πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Χρηματιστήριο απέρριψε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι το θέμα «έχει διερευνηθεί διεξοδικά» και «η δικαιοσύνη έκλεισε στο αρχείο την υπόθεση» ζητώντας για το Χρηματιστήριο «να το αφήσουμε ήσυχο για να ανακάμψει». Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφολογία σημειώνοντας πως «έλεγαν ότι θα απορροφήσουμε μόνο το 40%» από το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ενώ «μόνο το 3% δεν απορροφήθηκε» και «έγιναν τα μεγάλα έργα».
Παράλληλα αναζητώντας διαχωριστικές πολιτικές γραμμές με τη Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Σημίτης θυμήθηκε την 7ετία, λέγοντας ότι «είχα πολεμήσει κατά της δικτατορίας όταν κάποιοι κάθονταν στα σπίτια τους», «πήγαινα και έβαζα κροτίδες, εσείς τι κάνατε;», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για παρακολούθηση πολιτών όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση. Κατέληξε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «δεν πρέπει να διαχωρίζετε τους πολίτες, το κάνατε κι εμείς το καταργήσαμε». Αναφορικά με το θέμα της διαπλοκής, μίλησε για «απολογία για τα μονοπύθμενα δεξαμενόπλοια» από τη ΝΔ σημειώνοντας ότι «δεν αντιμετωπίζουμε κανέναν επιχειρηματία ούτε ως φίλο ούτε ως εχθρό».
«Οποιος αναφέρεται σε σκιές και φαντάσματα, ετοιμάζεται να τους κάνει παρέα» απάντησε αμέσως μετά ο Κ. Καραμανλής, στις αναφορές του πρωθυπουργού στη δικτατορία, ενώ υψώνοντας τόνους προεκλογικής χροιάς, προεξόφλησε την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές λέγοντας ότι «η ήττα δε στιγματίζει. Η απώλεια της αξιοπρέπειας είναι αυτή που στιγματίζει».
Τέλος, χαρακτήρισε τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για εμπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα ως «ομολογία ενοχής» στη λογική του «όλοι ίδιοι είναι» ρωτώντας αν «οι Σαλελέδες είναι δική μας ΚΕ;». Κατέληξε τονίζοντας πως «κυβερνάτε 20 χρόνια και αυτά τα χρόνια η διαφθορά πήρε απίστευτες διαστάσεις» και ότι η υπόθεση του χρηματιστηρίου «δεν έχει κλείσει».