Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οικολογική ΣΥΝείδηση...

Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και δικαιωματικά πρέπει να αφιερωθεί και στο ΣΥΝ που εσχάτως βαπτίστηκε και ως «ΣΥΝ των δυνάμεων της οικολογίας». Οι συμπαθείς οικολόγοι του ΣΥΝ φροντίζουν για το περιβάλλον και την προστασία του με κάθε τρόπο. Αφού φροντίζουν ακόμα και να διορίζονται σε θέσεις αιχμής σε κέντρα λήψης αποφάσεων, ώστε να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δικαιολογήσουν τον τίτλο του κόμματός τους.

Στην «Αθήνα 2004» γενικός διευθυντής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο Θανάσης Κανταρτζής, ο οποίος είναι σημαίνον στέλεχος του ΣΥΝ. Η Χριστίνα Θεοχάρη είναι διευθύντρια Περιβάλλοντος στην «Αθήνα 2004», είναι φίλα προσκείμενη στο ΣΥΝ και ήταν και συνυποψήφια της Μ. Δαμανάκη (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) στις δημοτικές εκλογές το 1998. Και όταν μιλάμε για «Αθήνα 2004» μιλάμε για την εταιρία εκείνη που αμείβει τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές με ενάμισι, δύο και τρία εκατομμύρια δρχ. το μήνα. Πρόκειται για την εταιρία που προσπαθεί να... διαφυλάξει το περιβάλλον καταθέτοντας σχέδια για την καταστροφή υγροβιοτόπων (π.χ. Σχοινιάς, στο διαχειριστικό φορέα του οποίου επικεφαλής είναι ο Κίμων Χατζημπίρος, επίσης σημαίνον στέλεχος του ΣΥΝ) και που προτείνει να καταστρέφονται δάση και να φυτεύονται στη θέση τους κάποια μικρά δεντράκια...

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ είναι ο δήμαρχος Καλυβίων κ. Φιλίππου, στέλεχος του ΣΥΝ και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ συμμετέχει το επίσης στέλεχος του ΣΥΝ κ. Παλαιολόγος. Τι κοινό έχουν τα δύο συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης; Σε επίπεδο Διοίκησης αποφάσισαν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει ως μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, την καύση. Μια μέθοδο καρκινογόνο, που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Η διοξίνη - ουσία που παράγεται από την καύση - είναι μια ουσία που ένα τρισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου σε έναν οργανισμό μπορεί να προκαλέσει καρκίνους και καρκινογενέσεις.

Πέραν των παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι το «Κόμμα των δυνάμεων της Οικολογίας κλπ, κλπ» είχε ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος (σ.σ. ο εισηγητής του ΣΥΝ στη Βουλή είχε υπερθεματίσει για την ανάγκη αναθεώρησης του συγκεκριμένου άρθρου) που στην ουσία αποτέλεσε το κλειδί για να «ανοίξουν» διάπλατα οι πόρτες για την εφαρμογή μιας ακόμα πιο αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής στη χώρα μας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Και του χρόνου παιδιά και με περισσότερη οικολογική συνείδηση...


Κ. Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ