Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οχι μόνον ευνοεί, αλλά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η κυβέρνηση δεν ευνοεί την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε αντίθεση με τη ΝΔ, είχε τονίσει ο Κ. Σημίτης, μιλώντας στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Ζήτημα, το οποίο ουσιαστικά ήταν και το μοναδικό, όπου ο πρωθυπουργός έκανε συγκεκριμένες τις δήθεν διαφορές που χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

Δυο μέρες μετά, λοιπόν, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας (ΕΣΥΕ) έδωσε στη δημοσιότητα τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από έρευνα σε 30.863 οικογένειες μισθωτών: Με «ευέλικτη» μορφή εργασίας, δηλαδή όχι με πλήρη απασχόληση ή με απασχόληση με κανονικό ωράριο, εργάζεται το 29,7% των ανδρών και το 28,2% των γυναικών. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο, εργάζεται το 29,7% των αποφοίτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το 28,2% των αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 27,1% των αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποδείχνοντας ότι η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων δε λογαριάζει ούτε το μορφωτικό επίπεδο.

Με λίγα λόγια, περίπου ο ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει, ήδη, με «ευέλικτη» μορφή εργασίας. Προφανώς, επειδή η κυβέρνηση ...δεν ευνοεί την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων..!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ