Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
Επιλογές
Εικαστικές περιπλανήσεις

Εργο του Ιωσήφ Χατζηπαυλή
Εργο του Ιωσήφ Χατζηπαυλή
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μ.μ.) στην γκαλερί «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), έκθεση ζωγραφικής του Ιωσήφ Χατζηπαυλή. Τίτλος της «Αλισάχνη». Με ακουαρέλες, υλικό που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης περισσότερο από είκοσι πέντε χρόνια, παρουσιάζει ελληνικά τοπία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιούνη.

-Σε τόπους αινιγματικούς οδηγούν τα «Ονειρα του δάσους», που παρουσιάζει ο Χρήστος Κεχαγιόγλου στην αίθουσα τέχνης «Τζάμια - Κρύσταλλα» (Σκαλίδη 35, Χανιά). Το τυχαίο και απροσδόκητο, το αμελητέο και σημαντικό αλλάζουν παρονομαστές σε κλάσματα ενός χρόνου που διασυνδέει το παρελθόν με το παρόν. Τα φυσικά μοτίβα, που θυμίζουν σώματα χορευτών, κυριαρχούν στα έργα του ζωγράφου, δίνοντας στα γνωστά του τοπία μια εντελώς νέα, «ονειρική» ανθρώπινη διάσταση. Διάρκεια έως 31/5.

-Φωτοακουστική εγκατάσταση του Τέλη Φατσέα, με τίτλο «6 βρισιές για το ανθρώπινο είδος» και υπότιτλο «Διάλογος με το θεατρικό έργο του Π. Χάντκε "Βρίζοντας το κοινό"», παρουσιάζεται τη Δευτέρα στην γκαλερί «ΗΩΣ» (Χέυδεν 38α, πλατεία Βικτωρίας). Η εγκατάσταση αποτελείται από έξι πανομοιότυπα ξύλινα κουτιά, που περιέχουν λέξεις - κλειδιά και φωτίζονται κατά την ενεργοποίηση. Επίσης, περιέχουν ηχογραφημένο σε μικροτσίπ μήνυμα. «Με την εγκατάσταση αυτή», σημειώνει ο καλλιτέχνης, «επιχειρείται μια αντιπαράθεση με τις αξίες που διέπουν το δυτικό πολιτισμό. Το ότι η φωτο - ακουστική εγκατάσταση ενεργοποιείται από το θεατή με κέρματα που ρίχνονται σε μια σχισμή (π.χ. αυτόματα μηχανήματα αναψυκτικών, ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.ά.), είναι ένα σχόλιο - σαρκασμός στην αχαλίνωτη τάση των δυτικών κοινωνιών να αποκομίζουν κέρδη από κάθε δραστηριότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ