Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Πολιτικά τα αίτια της υποβάθμισης της Υγείας

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη σε Επερώτηση του ΣΥΝ

Η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που ακολουθούνται και όχι απλώς θέμα κάποιων ελλείψεων σε επιμέρους τομείς, τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης σε παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης του ΣΥΝ για την Υγεία.

Ο βουλευτής τόνισε ότι για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί, πρέπει να αναλυθούν οι αιτίες που τη δημιουργούν και υπογράμμισε ότι σταδιακά μέσα από διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις το κράτος αποτραβιέται από την Υυγεία προς όφελος φυσικά των ιδιωτών. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι το ιδιωτικό κεφάλαιο ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '80 άρχισε, προς έκπληξη όλων, τις επενδύσεις στον χώρο της Υγείας αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν κουτοί αφού στη συνέχεια αποκόμισαν τεράστια κέρδη επειδή το δημόσιο τους αφήνει το περιθώριο. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι δίπλα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα χτίζεται μεγάλο ιδιωτικό καρδιολογικό κέντρο που θα εκμεταλλευτεί τις ελλείψεις του δημόσιου νοσοκομείου.

Ο Π. Κοσιώνης υπογράμμισε ότι η ιδιωτικοποίηση της Υγείας επιβάλλεται από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που γίνονται και στη χώρα μας αλλά και στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με τον ιό της άτυπης πνευμονίας, είπε ότι ο κίνδυνος για τη χώρα μας προέρχεται από το ότι είναι ανύπαρκτη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και η πρόληψη.

Από την πλευρά του, ο παριστάμενος υφυπουργός Υγείας Ε. Νασιώκας, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας, έφτασε στο σημείο να πει ότι στη χώρα μας οι δείκτες του τομέα Υγείας «είναι από τους καλύτερους στον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ