Κυριακή 11 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΕΚΡ-ΚΚΡ
Προετοιμάζεται ο νέος πολεμικός τυχοδιωκτισμός των ΗΠΑ

Η υπεράσπιση της Κουβανέζικης Επανάστασης είναι υπόθεση όλων των τίμιων ανθρώπων του πλανήτη

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Κόμμα των Κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) εξέδωσε στις 9 του Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, την παρακάτω ανακοίνωση υποστήριξης προς την Κουβανέζικη Επανάσταση:

«Το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ καταδικάζει τις ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά της σοσιαλιστικής Κούβας. Οι ιμπεριαλιστές ανοιχτά πλέον μιλούν για την αναγκαιότητα "ειρηνικού και γρήγορου περάσματος" της εξουσίας στην Κούβα και για "απελευθέρωση" του κουβανέζικου λαού κατά το παράδειγμα του Ιράκ.

Η ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ θεωρεί τις ενέργειες αυτές προετοιμασία ενός νέου πολεμικού τυχοδιωκτισμού των ΗΠΑ. Οι μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών είναι ήδη καλά γνωστές:

  • Πρώτα εφαρμόζουν εμπάργκο με στόχο τη δημιουργία οικονομικών προβλημάτων και την προετοιμασία του εδάφους για τους διαφωνούντες
  • Υστερα δημιουργούν υστερία σχετικά με τις ανύπαρκτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • Στη βάση αυτή δυναμώνουν την πληροφοριακή-ψυχολογική επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του κυρίαρχου κράτους.

Ετσι σχηματίζεται η αφορμή για την αρχή της πολεμικής πίεσης κι επίθεσης. Η αληθινή όμως αιτία είναι το μίσος τους προς τον σοσιαλισμό, ο οποίος είναι η μοναδική εναλλακτική διέξοδος απέναντι στο τέλος της Ιστορίας που ετοιμάζει για τον κόσμο ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ. Η "απελευθέρωση" του μικρού αριθμού των διαφωνούντων και η σκλαβιά των εκατομμυρίων εργαζομένων της Κούβας, με βάση το παράδειγμα του Ιράκ, αυτός είναι ο αληθινός σκοπός των ΗΠΑ και της συνοδοιπόρου ΕΕ.

Για το αληθινό περιεχόμενο της πολιτικής των ΗΠΑ δε λένε τίποτε τα ΜΜΕ της Ρωσίας, σιωπά ο Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, ο οποίος κάμποσες φορές πρόδωσε τους πρώην συμμάχους της ΕΣΣΔ - Ρωσίας. Σύμφωνα με τα παραπάνω γεγονότα δυσοίωνο νόημα έχει το κλείσιμο της βάσης της στο Λουρντές, που αποφάσισε η κυβέρνηση της Ρωσίας.

Η πρόσφατη καταδίκη, που επέβαλαν τα όργανα της Δικαιοσύνης της Κούβας, στους διαφωνούντες που ήταν πράκτορες των ΗΠΑ και πλουσιοπάροχα χρηματοδοτούνταν απ' αυτές, ξεσήκωσε μια πραγματική υστερία από τα δυτικά καθεστώτα και δυτικούς επίσημους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κοντά σ' αυτούς προστέθηκαν και κάποιες οργανώσεις που αυτοχαρακτηρίζονται αριστερές. Οπως είναι γνωστό, η επανάσταση πρέπει να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Η πρακτική των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έδειξε πως η σύσταση μιας εσωτερικής "πέμπτης φάλαγγας" είναι η αποτελεσματική μέθοδος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη μάχη με τα κυρίαρχα κράτη και με τα νόμιμα όργανα της εξουσίας τους. Οι αρχές της Κούβας πήραν τη μοναδική και σωστή απόφαση κι εφάρμοσαν το νόμο για να σταματήσουν τη δράση των προδοτών και εχθρών της σοσιαλιστικής πατρίδας τους.

Τα παρακάτω λόγια του Γκαίτε εκφράζουν μια πασίγνωστη αλήθεια: "Αξιος για ζωή και για ελευθερία είναι μόνον αυτός που κάθε μέρα πολεμά γι' αυτές". Τη μάχη της μέρας αυτής η σοσιαλιστική Κούβα την κέρδισε.

Το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ τη μέρα της νίκης κατά του χιτλερικού φασισμού καλεί όλους τους πολίτες της Ρωσίας να ανατρέψουν τις επιβουλές των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των "εσωτερικών Αμερικανών" κατά της Κούβας. Να απαιτήσουμε την άρση του εμπάργκο κατά της Κούβας, την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών που παράνομα βρίσκονται στις αμερικανικές φυλακές. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας με τον κουβανέζικο λαό και να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στον αγώνα για την υπόθεση της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Η υπεράσπιση της Κουβανέζικης Επανάστασης είναι υπόθεση όλων των τίμιων ανθρώπων του πλανήτη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάρος στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία(2008-02-13 00:00:00.0)
Ασφυκτική κρατική πίεση στο ΚΕΚΡ-ΚΚΡ(2006-09-09 00:00:00.0)
«Είμαστε συναγωνιστές για τη σοσιαλιστική Κούβα»(2006-05-05 00:00:00.0)
Με ξύλο και συλλήψεις «τιμήθηκε» η επέτειος(2005-01-11 00:00:00.0)
Δύο μέτρα και σταθμά στη ρωσική «δημοκρατία»(2003-07-25 00:00:00.0)
Για κοινό ψηφοδέλτιο των φιλο-σοσιαλιστικών δυνάμεων(2003-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ