Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ. 3

Κλείνουν αυτές τις μέρες 14 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου, αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΔΑΥΛΑΚΟΥ, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για τα ιδανικά της λευτεριάς και τη βελτίωση του τρόπου ζωής σ' αυτόν το τόπο. Γι' αυτά που αγωνίστηκε η ανταμοιβή του ήταν: Δικάστηκε, διώχτηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε στη Μακρόνησο και στα Γιούρα μαζί με τη σύζυγό του Κωνσταντούλα.

Στις 19 Γενάρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΕΛΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έζησε όλη του τη ζωή με τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Για τις προοδευτικές ιδέες του και την πατριωτική δράση του, πιάστηκε τον Αύγουστο του 1946 και καταδικάστηκε από Εκτακτο Στρατοδικείο σε ισόβια.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη του αγαπημένου μου γαμπρού ΘΕΟΔΩΡΟΥ Κ. ΜΠΟΥΓΑ, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για την ελευθερία και το σοσιαλισμό. Δικάστηκε από Εκτακτο Στρατοδικείο σε ισόβια και φυλακίστηκε το 1946. Της αδελφής μου ΣΟΦΑΣΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ και του συζύγου της ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ (Μπακαϊάνου), οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι σε όλη τους τη ζωή στα ιδανικά του σοσιαλισμού, της αδελφής μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (Τσικούλας) και του συζύγου τηςΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΔΟΚΑ, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Παλλήνης, 20.000 δρχ. στο Παράρτημα Παλλήνης της ΠΕΑΕΑ, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις εκλογές, 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 20.000 δρχ. στον «902 Αριστερά στα FM».

Κωνσταντούλα Δαυλάκου, σύζυγος του Νίκου

* * *

Φωτ.

Στις 9 Μάρτη συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τον ξαφνικό χαμό του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΛΗ (Αχιλλέα), για πολλά χρόνια μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύντροφοι και φίλοι του, από το χωριό του Ταξιάρχες Κύμης, προσφέρουν 30.000 δρχ. στη ΝΕ Εύβοιας για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, που είχε την τιμή να υπηρετήσει πιστά ως το τέλος της ζωής του ο Δημήτρης Σάρλης.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αργυρώ και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Τσουκάλι», 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Η Χριστίνα Στεφανή προσφέρει στο ΚΚΕ 2.000 δρχ., στη μνήμη των αδελφών της ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στο Μαίναλο και ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε πέρυσι και της αδελφής της ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗ, που πέθανε πρόσφατα.

* * *

Φωτ.

Ο Βαγγέλης Βράνιτσας προσφέρει 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» για τις εκλογές και 10.000 δρχ. στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης, στη μνήμη της συζύγου του ΛΙΤΣΑΣ ΒΡΑΝΙΤΣΑ, που πέθανε το 1952, καθώς και στη μνήμη των 25 συγχωριανών του, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου 1940 - '41 και του Εμφύλιου.

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και φίλων μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, ΡΙΖΟΥ ΚΑΤΣΑΝΑ και ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ, οι οποίοι πέθαναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και παρέμειναν πιστοί ως το τέλος της ζωής τους στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ Καλλιθέας 10.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συντροφική συμπάθειά μου στις οικογένειές τους

Βασίλής Σακέττας

Διόρθωση: Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΙΣΤΕΔΗΣ ΣΤΑΥΔΑΣ κρατήθηκε στη Μακρόνησο στο 4ο στρατόπεδο πολιτικών εξόριστων Α` Τάγμα σκαπανέων επί 4 χρόνια και όχι για ένα χρόνο, όπως από λάθος γράφτηκε.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ