Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Συμβόλαιο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για την αγορά 690 στρατιωτικών μεταγωγικών οχημάτων υπέγραψε χτες η ηγεσία του πολωνικού υπουργείου Αμυνας. Επεται συμβόλαιο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με τη «Λόκχιντ Μάρτιν» για την αγορά 48 μαχητικών τύπου «F-18»...

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ.-- Οι αρχές του Μεξικού και της Νικαράγουας ανακοίνωσαν χτες τη διερεύνηση εγκληματικής υπόθεσης πώλησης προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών των χωρών τους αλλά και άλλων οκτώ λατινοαμερικανικών χωρών στην Αμερικανική κυβέρνηση με μεσάζοντα την εταιρία «ChoicePoint»!

ΟΤΑΒΑ.-- Οι περισσότεροι Καναδοί ψηφοφόροι δεν προτίμησαν το κίνημα ανεξαρτητοποίησης του Κεμπέκ αλλά το κόμμα των Φιλελεύθερων του Ζαν Σαρέ, που ήρθε πρώτο (με ποσοστό 45%) κατά τις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν προχτές στον Καναδά.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Δικαστήριο του Αμστερνταμ καταδίκασε χτες σε κάθειρξη 18 ετών τον Φόλκερτ βαν ντερ Γκράαφ για τη δολοφονία του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Πιμ Φόρτουιν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Αγνωστοι έριξαν βόμβα κατά εστιατορίου της εταιρίας «Μακ Ντόναλντ» στο Εμινόνου (κέντρο Κωνσταντινούπολης), δίχως ωστόσο να τραυματιστούν διερχόμενοι πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ