Κυριακή 13 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Μ' όλες τις δυνάμεις για τον ταξικό γιορτασμό

Στην τελική ευθεία, μόλις δυόμισι βδομάδες από τη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης, το εργατικό κίνημα με πλησίστιες τις σημαίες του απλώνει τη δράση του σ' έναν προς έναν τους χώρους δουλιάς. Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις «να ενώσουν όλους τους εργαζόμενους στις αξίες του αγώνα, της συλλογικότητας, της ανυπακοής, της αντίστασης στη Νέα Τάξη και στους ιμπεριαλιστές», συζητείται ήδη στις διοικήσεις των σωματείων, γίνεται αντικείμενο των συνελεύσεων στους χώρους δουλιάς, οδηγεί στην εκλογή και νέων επιτροπών αγώνα.

Ετσι που να φτάσουμε, την Πρωτομαγιά, στη μεγάλη συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, σε ένα γιορτασμό που θα ενώνει τους εργάτες με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα και όχι πίσω από την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.

Ομοσπονδίες όπως αυτή των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία, τον ιματισμό και το δέρμα έχουν ήδη πάρει απόφαση για την απεργία και τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, ενώ με το ίδιο αντικείμενο συνεδριάζουν οι διοικήσεις και άλλων ομοσπονδιών τις επόμενες μέρες. Η σύσκεψη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα με αντικείμενο την οργάνωση της απεργίας της 1ης Μάη, εκτιμάται ότι συνέβαλε σημαντικά στο να δοθεί με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο αυτή η μάχη, ενώ στα θετικά της καταγράφεται επίσης το γεγονός ότι σ' αυτήν πήραν μέρος και νέα σωματεία που για πρώτη φορά προσεγγίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η εξέλιξη του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου, τις τραγικές συνέπειες του οποίου βιώνει ήδη ο ιρακινός λαός, βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής των ταξικών συνδικάτων και η αντιμετώπισή του αποτελεί ένα από τα πρώτα ζητήματα στην «ατζέντα» του φετινού γιορτασμού. Ενώ παράλληλα επισημαίνεται η ανάγκη αντιμετώπισης της ολόπλευρης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη από τις πολιτικές του κεφαλαίου, της κυβέρνησής του και της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό, δημοκρατικών ελευθεριών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ