Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κασίμης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χτες ο Μ. Κασίμης μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο. Οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν την εμφάνισή του δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Ο Μ. Κασίμης, 58 χρόνων, υπάλληλος του ΕΟΜΜΕΧ και αδελφός του Χρ. Κασίμη, που έχασε τη ζωή του κατά τη συμπλοκή στην AEG το 1977, κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «1η Μάη» και συνεργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Ραφτόπουλου, το 1988.

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή ο Μ. Κασίμης απολογήθηκε με υπόμνημα και - σύμφωνα με πληροφορίες - αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως ακριβώς είχε κάνει και το 1988. Εντύπωση προκαλεί στον κατηγορούμενο, γιατί τώρα τον ξανακάλεσε ο ανακριτής, αφού η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές και στο παρελθόν και δεν είχαν προκύψει κάποια χειροπιαστά στοιχεία σε βάρος του.

Για την ενέργεια αυτή, τότε, δεν είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη. Ο Μ. Κασίμης είχε προσαχθεί για κατάθεση αλλά λίγες ώρες αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερος. Σε βάρος του είχε καταθέσει μάρτυρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είδε το αυτοκίνητό του στον τόπο της επίθεσης, αλλά είχε υποπέσει σε αντιφάσεις σχετικά με τη μάρκα του αυτοκινήτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ