Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΧΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της χωματερής

Motion Team

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης χωματερής στην περιοχή τους πραγματοποίησαν χτες στην κεντρική πλατεία του Λαχανά οι κάτοικοι του δήμου. Η θέση Μαυρορράχη του Δήμου Λαχανά έχει επιλεγεί ως χώρος λειτουργίας του ΧΥΤΑ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής) ΒΔ τομέα Νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποδεχτεί τα σκουπίδια όλου του νομού.

Οπως τόνισαν οι ομιλητές, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εντάσσεται σε μια σειρά κινητοποιήσεων, που γίνονται από την επιτροπή κατά της εγκατάστασης χωματερής στο Λαχανά, με σκοπό την αφύπνιση και αντίδραση όλων των φορέων της Επαρχίας Λαγκαδά κατά της απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Λαχανά, του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η λειτουργία της χωματερής θα δημιουργήσει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα σ' όλη την επαρχία. Οι κάτοικοι για μια ακόμη φορά εξέφρασαν τη δυσπιστία τους σχετικά με τα όσα υποστηρίζουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές για λειτουργία χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στη Μαυρορράχη. Στην εκδήλωση συμμετείχε για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων του Λαχανά ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣΥ Μιχάλης Σπυριδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ