Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Μεγάλες κινητοποιήσεις σε Καβάλα - Σέρβια

Από την πρόσφατη διαμαρτυρία στη Νέα Πέραμο Καβάλας για το ΝΑΤΟικό λιμάνι
Από την πρόσφατη διαμαρτυρία στη Νέα Πέραμο Καβάλας για το ΝΑΤΟικό λιμάνι
Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία - λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην Καβάλα με πρωτοβουλία της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

Εκατοντάδες φιλειρηνιστές συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με αντιπολεμικά πανό και λάβαρα της ειρήνης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν εντυπωσιακή πορεία - λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Δε σας θέλει ο λαός πάρτε τις βάσεις σας και μπρος», «Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί» δονούσαν για πολλή ώρα την ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης και εξέφραζαν την αντίθεση του λαού στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό του Ιράκ και την απόφασή του να αγωνιστεί για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν τον πόλεμο.

Στα Σέρβια Κοζάνης

Στα Σέρβια πάνω από 500 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές και νεολαίοι, ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χτες το μεσημέρι και πραγματοποίησαν αγωνιστική αντιπολεμική πορεία που κατέληξε στην κεντρική πλατεία. Στη δυναμική αντιπολεμική συγκέντρωση που ακολούθησε μίλησε ο δήμαρχος, εκπρόσωποι των μαθητών και ιερείς. Τα συνθήματα «έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο» και «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», συγκλόνισαν το χώρο της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ