Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αύριο στη Σούδα...

Κάθε βόμβα, κάθε πύραυλος που αυτό το λεπτό, αυτή την ώρα, την προηγούμενη ώρα, τις επόμενες ώρες και μέρες, χτυπάει το λαό του Ιράκ στη Βαγδάτη, στη Βασόρα, στη Μοσούλη, σε κάθε πόλη και χωριό της πολύπαθης αυτής χώρας, προκαλεί μια έκρηξη και στη δική μας συνείδηση. Γιατί πολλές από αυτές τις βόμβες και τους πυραύλους πέρασαν από τη βάση της Σούδας, φορτώθηκαν στα αεροπλανοφόρα που ελλιμενίστηκαν εκεί και επίσης πολλά από αυτά τα αεροπλάνα που σπέρνουν το θάνατο ανεφοδιάζονται εναέρια σε καύσιμα από τα ιπτάμενα τάνκερ που απογειώνονται από τη Σούδα. Η Σούδα είναι η μεγάλη γέφυρα που συνδέει τη Μεσόγειο με το Ιράκ, την οποία διαβαίνουν οι σφαγείς του ιρακινού λαού.

Οσο το συνειδητοποιούμε αυτό το γεγονός, της ελληνικής εμπλοκής στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών, η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν. Ηρθε η ώρα τα συναισθήματα αυτά να γίνουν δύναμη, μαζική δράση και αγώνας για να κλείσει η βάση της Σούδας. Να κλείσει αυτό το ορμητήριο του θανάτου και να καταγγείλουμε την ελληνική κυβέρνηση που έχει βάλει την Ελλάδα σε αυτό το βρώμικο πόλεμο. Ετσι λοιπόν αύριο, με πρωτοβουλία των κομμουνιστών της Κρήτης, γίνεται η μεγάλη σύναξη των δυνάμεων της ειρήνης, του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Θα είμαστε όλοι εκεί. Στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων απ' όπου ξεκινάει το μεγάλο συλλαλητήριο που θα καταλήξει στη βάση. Εκεί δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό «παρών» στη συγκρότηση του αντίπαλου δέους απέναντι στην ιμπεριαλιστική λαίλαπα.

Είναι η δική μας δύναμη που μπορεί να γκρεμίσει τις ιμπεριαλιστικές γέφυρες στις οποίες βάζει πλάτη η κυβέρνηση, με το ψέμα, την υποκρισία της και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού. Ομως ο λαός απαντάει με τον αγώνα του. Αποκαλύπτει τους συνένοχους της σφαγής και απαιτεί να κλείσει η βάση της Σούδας και να σταματήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση στο πολεμικό τέρας του ιμπεριαλισμού. Με τον τρόπο αυτό αποτινάσσει από πάνω του το στίγμα της συνενοχής που προσπαθεί να του βάλει η κυβέρνηση Σημίτη προκειμένου να αμβλύνει τις δικές της ευθύνες. Ενοχη είναι η κυβέρνηση Σημίτη και όσοι συντάσσονται με τους ιμπεριαλιστές. Η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα - στο εσωτερικό της χώρας, στα όργανα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - αναπαράγει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και προσπαθεί να καλλιεργήσει στο λαό το αναπόφευκτο της υποτέλειας στους Αμερικάνους και κατά συνέπεια της πολεμικής εμπλοκής της χώρας.

Ωστόσο, ο ελληνικός λαός επιμένει αντιιμπεριαλιστικά, δυναμώνει τον αγώνα του για την απεμπλοκή από τον πόλεμο και για να κλείσει η βάση της Σούδας. Αύριο στην Κρήτη η αγανάκτηση θα γίνει δράση και υπόσχεση ότι το ορμητήριο θανάτου θα γίνει γέφυρα λαϊκής αντίστασης και ανυπακοής στον ιμπεριαλισμό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ