Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αθήνα - Θεσσαλονίκη
«Οι σιδεράδες» στη Θεσσαλονίκη
«Οι σιδεράδες» στη Θεσσαλονίκη
  • Το έργο του Σέρβου συγγραφέα Μίλος Νίκολιτς «Οι σιδεράδες» παρουσιάζουν, στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, οι θίασοι «Commedia» και το «Θέατρο της Σιωπής», σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Οι τρεις σιδεράδες, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος, ένας Γερμανός και η γυναίκα του, προσπαθώντας να καταλάβουν ποιος είναι ο πραγματικός γεννήτορας των παιδιών τους, βρίσκονται μπροστά σε κωμικοτραγικές καταστάσεις που προκαλούν το γέλιο, αλλά και συγκίνηση και προβληματισμό. Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση: Χρήστου Γκούβη, σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σκηνικά - κοστούμια Τάσου Ζωγράφου, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου, μουσική Νίκου Τουλιάτου. Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Βαλαβανίδης, Νένα Μεντή κ.ά.
  • Το έργο του Αντονι Σάφερ «Σλουθ», αφού ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του στο «Αμιράλ», μετακόμισε στο θέατρο «Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Θάνος Καληώρας κ.ά.
  • Τη Νίνα, την ηρωίδα του πολυδιαβασμένου «Τρίτου στεφανιού» του Κώστα Ταχτσή, μεταφέρει από το Βόλο στην Αθήνα η Μίνα Αδαμάκη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί από αύριο, στο «Σύγχρονο Θέατρο». Η διασκευή είναι του ποιητή Θανάση Νιάρχου, η σκηνοθεσία του Νίκου Καραγεώργου, τα σκηνικά του Αλέκου Φασιανού, τα κοστούμια της Εβελυν Σιούπη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ