Κυριακή 16 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Στο επίκεντρο ο πόλεμος

Ο Κ. Αλυσσανδράκης ευρωβουλευτής του ΚΚΕ με ομάδα ευρωβουλευτών επισκέφτηκε πρόσφατα τις ΗΠΑ

Ο πόλεμος προ των πυλών της οικουμένης. Οι διενέξεις εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ένταση με τις οποίες αυτές εκδηλώνονται (που αντανακλούν και τις εσωτερικές αντιθέσεις)... Από την άλλη πλευρά οι αντιδράσεις των ίδιων των λαών και η ανάπτυξη ενός πρωτόγνωρου φιλειρηνικού κινήματος, ειδικά εντός της καρδιάς του κτήνους...

Ολα αυτά τα ζητήματα ήταν το επίκεντρο της επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες ομάδας ευρωβουλευτών, ανάμεσά τους και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης, που έχουν ταχθεί, με τη μία μορφή ή την άλλη, κατά του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, πραγματοποίησαν μία σειρά επαφών με αξιωματούχους τόσο στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με μέλη του Κογκρέσου στην αμερικανική πρωτεύουσα την Ουάσιγκτον αλλά και πληθώρα επαφών του φιλειρηνικού κινήματος αναφορικά με τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οπως τόνισε προς το «Ρ» ο Κώστας Αλυσσανδράκης, η ομάδα συνολικά, είχε επαφές με τους πρέσβεις των τεσσάρων ευρωπαϊκών κρατών της ΕΕ που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλαδή της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, καθώς και με τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ και το ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Κατόπιν, υπήρξαν επαφές με εκπροσώπους του φιλειρηνικού κινήματος, ανάμεσά τους και με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ράμσεϊ Κλαρκ, ενώ στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκαν πολύπλευρές επαφές με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που τάσσονται κατά του πολέμου.

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με την αντιπρόεδρο του ΚΚ των ΗΠΑ, Τζούντιθ Λε Μπλανκ... «Ειδικά η συνάντηση με την Τζούντιθ Λε Μπλανκ, έγινε στο σύνηθες συντροφικό κλίμα, όπου ανταλλάξαμε προβληματισμούς και εμπειρίες για το φιλειρηνικό κίνημα γενικότερα, καθώς και εκτιμήσεις για τη διεθνή κατάσταση και ειδικότερα για τον επικείμενο πόλεμο. Το ΚΚ ΗΠΑ είναι δραστήριο στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και απολαμβάνει ενός κύρους με τη συμμετοχή του σε αυτές. Και εκεί βέβαια πάλι υπήρξε η αμοιβαία εκδήλωση συμπαράστασης, όπως υπήρξε και στις προηγούμενες συναντήσεις», τόνισε πολύ χαρακτηριστικά ο Κώστας Αλυσσανδράκης.


Τη συνέντευξη πήρε
η Χριστίνα ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ