Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Αλμπι επί δύο... συν
«Η Γίδα» στο θέατρο της «Ανοιξης»
«Η Γίδα» στο θέατρο της «Ανοιξης»
  • Με το τολμηρό, προκλητικό έργο του Αμερικανού Εντουαρντ Αλμπι «Η γίδα» ξεκίνησαν, χτες, οι παραστάσεις του «Θεάτρου της Ανοιξης», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, σκηνικά Ελενας Χριστούλη, κοστούμια Μαρίας Κοντοδήμα, μουσική Δημήτρη Οικονομάκη, φωτισμούς Θόδωρου Μάργκα. Παίζουν: Γιάννης Μαργαρίτης, Χρυσάνθη Δούζη, Αντώνη Μπαμπούνη, Δημοσθένη Φίλιππα. Οπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, «υπάρχει συμβολική παραπομπή στην τραγική μορφή του αρχαιοελληνικού Διονύσου, σατιρίζοντας τη μεταλλαγμένη γενιά της αμερικανικής αμφισβήτησης και του Γούντστοκ και με ειρωνικό χιούμορ αποφορτίζεται η αβάσταχτη πραγματικότητα της ιστορίας».
  • Αλλο ένα έργο του Εντουαρντ Αλμπι «Μια ιστορία στο ζωολογικό κήπο» ανεβαίνει αύριο, στον «Τεχνοχώρο». Εργο, επίσης, προκλητικό, αλλά και τρυφερό για τη σύγκρουση δύο διαφορετικών ανθρώπων, που εναλλάσσονται στους ρόλους του θύτη και του θύματος. Ο μοναχικός και απελπισμένος Τζέρι και ο εγκλεισμένος στο συντηρητικό μικρόκοσμό του Πίτερ. Παίζουν οι Γιάννης Στεφόπουλος και Αρης Σερβετάλης. Η μετάφραση είναι της Κατερίνας Χριστοδούλου, η διασκευή της Ομάδας «Θέαμα», η σκηνοθεσία του Γιάννη Μποσταντζόγλου, τα σκηνικά - κοστούμια της Χριστίνας Κωστέα, η μουσική επιμέλεια των Βασιλικής Λεοντάρη -Φίλιππου Αθανασίου, οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.
  • Μια μαύρη κωμωδία παρουσιάζει, από χτες, η Νοητή Γραμμή - Ομάδα Θεάτρου Heart, στο Θέατρο «Εμπρός». Πρόκειται για το «Κβετς» του Steven Berkoff, για τις επιπτώσεις του άγχους στη ζωή μας. Για πολλούς είναι ένα πραγματικό και τρομερό πρόβλημα. «Είμαστε περικυκλωμένοι από μια στρατιά προβλημάτων, που συνήθως δεν περιμένουν στην ουρά να λυθούν αλλά, ανά πάσα στιγμή, είναι έτοιμα να βγουν από τη γραμμή και να ουρλιάξουν, για να τραβήξουν την προσοχή μας». Σκηνοθεσία Ολγας Ποζέλη, μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη, σκηνικά Κωστή Δάβαρη, κοστούμια Μαρίας Κονομή, μουσική επιμέλεια Ελευθερίας Εμμανουήλ. Παίζουν: Πέτρος Αλατζάς, Κώστας Αποστολάκης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Βαγγέλης Λιοδάκης, Αλεξία Μπουλούκου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναλήψεις(2014-10-17 00:00:00.0)
Νέες πρεμιέρες(2013-02-23 00:00:00.0)
Από Αύγουστο... θεατρικός χειμώνας(2006-08-27 00:00:00.0)
ΔΗΠΕΘΕ και άλλες πρεμιέρες στην Αθήνα(2005-02-23 00:00:00.0)
Περιοδείες και πρεμιέρες(2004-03-11 00:00:00.0)
Ποικίλο καλοκαιρινό ρεπερτόριο(2000-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ