Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Οχι άλλο αίμα εργατικό

Καθολική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

ΛΑΜΙΑ (Ανταπόκριση).-

Με συμμετοχή 100% στη χτεσινή 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στον κλάδο του μετάλλου στο νομό, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, απαίτησαν να σταματήσει να χύνεται άλλο εργατικό αίμα, απαίτησαν από κυβέρνηση και διοίκηση να υλοποιήσουν «εδώ και τώρα» τις προτάσεις τους για ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους δουλιάς, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της επιχείρησης σε όφελος του ελληνικού λαού.

Σε όλων τα πρόσωπα είναι ζωγραφισμένη η οργή και αγανάκτηση για το τέταρτο εργατικό θύμα που θρήνησε η εργατική τάξη της περιοχής. Στα χείλη όλων σχηματίζονται οι λέξεις «φτάνει πια». Είναι αυτοί οι εργάτες που έφτιαξαν τη ΛΑΡΚΟ μεγαθήριο, ανταγωνιστή των πιο μεγάλων ευρωπαϊκών και διεθνών τραστ. Είναι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι, παρ' όλο που κυβερνήσεις και διοικήσεις συνεχώς προγραμματίζουν λιτότητες, περικοπές, απολύσεις και διαθεσιμότητες, αυξάνουν την παραγωγικότητα στα ύψη και αυξάνουν την παραγωγή, χρόνο με το χρόνο, «παράγοντας» και νέα κέρδη. Είναι οι εργάτες που, όταν και όπου χρειάστηκε, αγωνίστηκαν για την επιβίωση του γίγαντα που ονομάζεται ΛΑΡΚΟ. Αυτό κάνουν και σήμερα, παρ' όλο που στο σβέρκο τους «έκατσαν» συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες.

Αυτοί οι ίδιοι εργάτες είναι αποφασισμένοι να πάρουν οι ίδιοι το λόγο, για να σταματήσουν τα ανειδίκευτα και χαμηλόμισθα παιδιά των 20 και 30 χρόνων, να γίνονται αντικείμενο υπερεκμετάλλευσης στα χέρια εργολάβων. Για να σταματήσει η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση, η πολυειδικότητα, για να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για να καθετοποιηθεί η παραγωγή σε μια δημόσια 100% ΛΑΡΚΟ, κτήμα του ελληνικού λαού, σε μια λαϊκή οικονομία με λαϊκή εξουσία.

Το επόμενο βήμα, όπου οι εργάτες θα έχουν το λόγο, είναι η Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 28 του Φλεβάρη, όπου θα συζητηθούν σημαντικά προβλήματα και βέβαια, θα καθοριστεί η παραπέρα αγωνιστική πορεία των εργαζομένων στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ