Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Κόκκινη» κάρτα στον πόλεμο

Στο κέντρο διακρίνεται ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ, Ν. Ανασόπουλος, κατά την κοπή της πίτας

Sportidea

Στο κέντρο διακρίνεται ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ, Ν. Ανασόπουλος, κατά την κοπή της πίτας
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά καταδικάζει την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, για πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράκ. Μάλιστα, στο προσωπικό του email έστειλε την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε των ΗΠΑ,

Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, εκπροσωπώντας μια αθλητική ποδοσφαιρική οργάνωση στην Ελλάδα με 150.000 μέλη, σας μεταφέρει την ομόφωνη υποστήριξή τους στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης που έχει προκύψει στη διεθνή κοινότητα και έχει ως επίκεντρο τη χώρα του Ιράκ.

Κύριε Πρόεδρε των ΗΠΑ,

Η Ελλάδα μας το 2004 φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αποτελούν την κορύφωση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και της άμιλλας των ανθρώπων στον πλανήτη μας.

Κύριε Πρόεδρε των ΗΠΑ,

Ολόκληρη η αθλητική ποδοσφαιρική οργάνωσή μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης στον ανθρωπισμό και στην αναγκαιότητα της διπλωματικής συνεννόησης, ακόμη και όταν με κρατικές πρακτικές παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολιτών, θεωρεί πως στο όνομα της διεθνούς ύφεσης, συνεννόησης και ειρήνης χρειάζεται να εξαντλήσετε όλες τις ειρηνικές διαδικασίες, στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ, ώστε να αποφευχθεί ο πόλεμος και με μοχλό την απαίτηση της διεθνούς κοινής γνώμης και της παγκόσμιας κοινότητας να δρομολογηθούν όλα όσα χρειάζονται για να προωθήσουν και να εδραιώσουν την ειρήνη στην ευαίσθητη νοτιοανατολική περιοχή του πλανήτη μας.

Ετσι ώστε να βοηθήσουν το λαό του Ιράκ και να θέσουν τις προϋποθέσεις για την ειρηνική άμιλλα και συνύπαρξη όλων των πολιτισμών του πλανήτη.

Ο πόνος και η δυστυχία του πολέμου πρέπει να αποτραπούν με κάθε θυσία.

Οι λαοί θέλουν και χρειάζονται την ειρήνη, και περισσότερο τα παιδιά, για να αναπτυχθούν και να προσφέρουν στο κάθε έθνος ξεχωριστά και σε όλο τον κόσμο.

Σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς ειρήνης της Ενωσής μας και της Ελλάδας, της χώρας του πνεύματος και του πολιτισμού».

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος Ν. Ανασόπουλος, ο γεν. γραμματέας Στ. Μπρατσόλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ