Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Από τη Δευτέρα αρχίζουν κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, διοργανώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 4.30 το απόγευμα και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος για να απαιτήσουν 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Η κινητοποίηση εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης που έχει αποφασίσει ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης - εργοδοτών να καταργήσουν την αργία της Κυριακής και να απελευθερώσουν περαιτέρω το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Ετσι, μετά το υπουργείο Εργασίας οι εμποροϋπάλληλοι τη Δευτέρα, 24 Φλεβάρη, στις 4.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία και πορεία στη Βουλή όπου θα επιδώσουν ψήφισμα στα κόμματα.

Για την εξασφάλιση της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις, θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση στον πεζόδρομο της Ερμού, ενώ θα τοποθετηθούν αεροπανό με τα αιτήματα του κλάδου σε συνοικίες της Αθήνας, όπως Περιστέρι, Ν. Ιωνία, Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη, Δάφνη.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο κρούσμα για την περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων σημειώθηκε πρόσφατα. Με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, με επιστολή της ζητά να αρθούν οι νόμοι που ισχύουν για το ωράριο. Μετά από αυτό ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας ανακοίνωσε με δηλώσεις του στον Τύπο ότι ανοίγει ουσιαστικά το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου το οποίο και θα συζητηθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αυτές τις μέρες στην «Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης», για να εφαρμοστεί στις «τουριστικές περιοχές».

Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι τον περασμένο Αύγουστο με έγγραφο που κοινοποίησε τότε το υπουργείο Εργασίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ζητούσε τη σύμφωνη γνώμη της, για επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ στις τουριστικές περιοχές αφού όμως πρώτα χαρακτήριζε όλη την Ελλάδα τουριστική!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ