Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεθοδεύσεις υπονόμευσης της κυριακάτικης αργίας

Μέρος της προσπάθειας, που μεθοδεύει τη σταδιακή κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, χαρακτηρίζουν παράγοντες του συνδικαλιστικού κινήματος Θεσσαλονίκης την πρόσφατη απόφαση της Νομαρχίας, που αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων στις λεγόμενες τουριστικές περιοχές.

Η επίμαχη απόφαση της Νομαρχίας καθορίζει ότι στις τουριστικές περιοχές έξω από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όπως Περαία, Αγία Τριάδα, Μηχανιώνα, Επανωμή κ.α., τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά ολόκληρη τη μέρα Σάββατο και Κυριακή.

«Με τις αποφάσεις αυτές της πολιτείας» - δήλωσε ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της ΕΣΕΕ - «καταβάλλεται προσπάθεια να προσαρμοστεί η λειτουργία της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταστημάτων της χώρας, στις απαιτήσεις του μικρού αριθμού πολυκαταστημάτων, αντί η λειτουργία των πολυκαταστημάτων να προσαρμοστεί στους όρους λειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων στην Ελλάδα».

Η μεθόδευση αυτή, πρόσθεσε ο Γ. Χατζηγεωργίου, οδηγεί στην κατάργηση των αργιών, γιατί αυτό συμφέρει τους μεγαλέμπορους - πολυκαταστηματάρχες και αυτό δυστυχώς γίνεται με την κάλυψη και συνδρομή των επίσημων οργάνων της πολιτείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ