Επί της οδού Διδότου 37, σ' ένα ισόγειο μικρό, αλλά κατάφορτο από βιβλία χώρο - λίγο μακρύτερα από το τυπογραφείο, από το οποίο, σχεδόν τριάντα χρόνια πριν, ξεκίνησαν οι εκδόσεις «Γκούτενμπεργκ», προβάλλοντας το καλό και προοδευτικό πολιτικό, ιστορικό, επιστημονικό και πολιτιστικό βιβλίο - στεγάζονται σήμερα οι εκδόσεις «Γκούτενμπεργκ», «τυπωθήτω» και «Σπουδή». Ο Γ. Δαρδανός, παρουσιάζοντας το νέο βιβλιοχώρο του, μίλησε για τη βοήθεια συναδέλφων του - εκδοτών (για αποθήκευση βιβλίων και αντιμετώπιση άλλων αναγκών), αλλά και για τα «90 νέα βιβλία, συν άλλα 24 που έπονται σύντομα. Δηλαδή "114", που λέγαμε παλιά», είπε με νόημα και χιούμορ, στους παραβρισκόμενους (συγγραφείς, συνεργάτες, δημοσιογράφους, κ. ά.).
Από τα 114 νέα βιβλία, παρουσιάστηκαν συνοπτικά τα 90, τα οποία καλύπτουν όλους τους τομείς: Πολιτική - Ιστορία - Οικονομία - Ιδέες - Επιστήμες - Παιδεία - Πολιτισμό (Λογοτεχνία και Τέχνες). Από την τελευταία κατηγορία θα αναφέρουμε τα βιβλία του μουσικού - μουσικολόγου - εκπαιδευτικού Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου «Από την τονική στη σύγχρονη μουσική θεωρία» (το θέμα του βιβλίου δε συναντάται στη μουσικολογική βιβλιογραφία), των Λιάνας Σακελλαρίου - Θανάση Ντόκου - Θωμά Στραβέλη «Εισαγωγή στην τριλογία της Η. D.» (πρόκειται για τη μεγάλη ποιήτρια Χίλντα Ντούλιτλ), τα βιβλία της Κύπριας ζωγράφου Δώρας Ορόντη για τον Τσαρούχη, τον Μποστ και δυο Κυπρίους ζωγράφους και του Σαράντη Καργάκου «Ξαναδιαβάζοντας τη "Φόνισσα"».
Το βιβλίο του Δ. Μαρκή εξετάζει τις επιπτώσεις της μετάβασης από τη μεταφυσική στην κοινωνική θεωρία μέσα από τους τομείς - κεφάλαια: Γλωσσική θεωρία (ο συγγραφέας βασίζει τις απόψεις του στις αρχές του ιστορικού υλισμού). Παλαιοευρωπαϊκή και νεωτερική ορθολογικότητα (και η σχέση της με την επιστήμη και το Μύθο). Μετάβαση από την παλαιοευρωπαϊκή Ρητορική στη μοντέρνα Επικοινωνία (αναλύονται η γλώσσα, τα μέσα πληροφορίας και οι κώδικες επικοινωνίας). Πολιτική θεωρία (οριοθετούνται διάφορες θεωρίες, μεταξύ των οποίων και ο μαρξισμός).