Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προσβάλλουν τους ηθοποιούς

«Απίστευτη μπακαλική λογιστική» χαρακτήρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Β. Αρδίτης, το κεκτημένο δικαίωμα των ηθοποιών να πληρώνονται προσαυξημένο ημερομίσθιο για τη νυχτερινή και κυριακάτικη εργασία τους. Αποκάλυψε έτσι ότι το ΚΘΒΕ και το ΥΠΠΟ ευθύνονται για την τετράμηνη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επόμενα και για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών που θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω», είπε ο εκπρόσωπος των ηθοποιών στο ΚΘΒΕ, Ν. Παναγιωτίδης, τονίζοντας ότι η πολιτική ευθύνη είναι του ΥΠΠΟ, στους εκβιασμούς του οποίου δε θα υποχωρήσουν. Δε θα ανεχθούν να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους, να παραβιάζονται στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα, να μη θεσμοθετούνται οι 12μηνες συμβάσεις εργασίες και να μειώνονται οι αποδοχές τους, καθώς τους δίνεται αύξηση 1,6% επί του βασικού μισθού, όταν η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ορίζει αύξηση 4%.

Αυτά τα αιτήματα απορρίπτουν το ΥΠΠΟ και το ΚΘΒΕ, ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση της εφαρμογής τους και σε άλλες θεατρικές σκηνές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ