Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Φρέσκος αέρας στα πανιά μας...

Ο αέρας του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής φύσηξε χτες στα πανιά μας από το Ναύπλιο, δίνοντας μια νέα πνοή, μια νέα ορμή στη μεγάλη πορεία προς τα εμπρός του εργατικού και του λαϊκού κινήματος της χώρας μας και όχι μόνο. Στη μεγάλη αυτή πορεία, για την κατάχτηση από τους εργαζόμενους της θέσης που τους ανήκει, ένας δρόμος υπάρχει με προοπτική, ο δρόμος του αγώνα, της σύγκρουσης και της ανατροπής. Ενας σταθμός αυτής της διαδρομής είναι η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση με ό,τι θα τη συνοδεύει από πλευράς λαϊκών κινητοποιήσεων.

Η χτεσινή μεγαλειώδης κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη διεξαγωγής της άτυπης συνόδου των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας, είναι μόνο η αρχή στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης που θα ακολουθήσει στη διάρκεια του εξαμήνου, αλλά ταυτόχρονα γράφει υποθήκες και για το μέλλον, μετά τη λήξη της Προεδρίας. Οι αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις, με το χτεσινό βροντερό «παρών» τους, ανέδειξαν τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν για την αλλαγή πορείας, για την αμφισβήτηση, με τελικό στόχο την ανατροπή της πολιτικής που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, στραγγαλίζοντας τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το Ναύπλιο με τη δυναμική του έσπασε το φράγμα της σιωπής, εξουδετέρωσε τη μοιρολατρία και έβγαλε στο προσκήνιο τις δυνάμεις που μπορούν σε επίπεδο κοινωνίας και ακόμα παραπάνω, να διαμορφώσουν τον άλλο πόλο, ο οποίος θ' αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, θα διαμορφώσει τις συνθήκες για την άμβλυνση, τη ματαίωση και την ανατροπή την πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλων αυτών που έχουν ταχθεί να υπηρετούν τη νέα τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι ο χώρος, το φυτώριο ανάπτυξης και άνδρωσης του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου.

Το Ναύπλιο είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, που θα πρέπει να συνοδευτεί από πολλά βήματα πολλών περισσότερων, ακόμα πλατύτερων μαζών. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Από κει και πέρα, η επιτυχία της χτεσινής κινητοποίησης επιβεβαιώνει το ρόλο των λαϊκών δυνάμεων και βγάζει μπροστά, θέτει επί τάπητος, τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο αυτού του αγώνα, που για να έχει συνέχεια και να είναι αποτελεσματικός, δεν μπορεί παρά να είναι ταξικός, με ξεκάθαρο μέτωπο απέναντι στην ολιγαρχία, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο ΝΑΤΟ και γενικά τη νέα τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Αυτός ο αγώνας είναι η πραγματική ελπίδα για τους εργαζόμενους και όλα τα κοινωνικά στρώματα που στενάζουν σήμερα κάτω από τον οδοστρωτήρα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, που ζουν την αγωνία του πολέμου που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές. Στον Ναύπλιο λοιπόν φύσηξε φρέσκος αέρας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ