Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Παράδεισος δικαιωμάτων η Ελλάδα!

Ως έναν παράδεισο όπου ανθούν σε πρωτοφανή βαθμό τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, περιέγραψε τη χώρα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι η συζήτηση που προκάλεσε το ΚΚΕ δεν έχει αιτία, έγινε για λόγους εντυπώσεων και δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον!

Κατά τον Κ. Σημίτη η κυβέρνηση «είτε στα λόγια, είτε στη συμπεριφορά, είτε με ένα ρωμαλέο νομοθετικό έργο, προασπίζει έμπρακτα την εμπέδωση και διεύρυνση των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών των πολιτών». Ομως ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «όταν τα δικαιώματα δε συνδέονται με την ατομική και συλλογική ευθύνη προάσπισής τους, τότε μπορεί να καταλήξουν σε αυθαίρετη άσκηση βίας».

Βέβαια, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία, η κυβέρνηση κάθε κινητοποίηση κατά της πολιτικής της τη χαρακτήριζε «αυθαίρετη άσκηση βίας» είτε πρόκειται για μαθητές, είτε για αγρότες, είτε για ναυτεργάτες. Αλλωστε ο ίδιος το ξεκαθάρισε τι εννοεί, επιτιθέμενος κατά του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για άσκηση βίας «που μπορεί να αναγνωρίζεται από ορισμένους κομματικούς επαγγελματίες των κινητοποιήσεων και όχι από την κοινωνία. Και το ΚΚΕ που ζήτησε αυτήν τη συζήτηση, πρέπει να προσέξει διπλά: γιατί η κατάχρηση των δικαιωμάτων για μικροκομματικό όφελος και "επαναστατική γυμναστική" εκτρέφει έναν κοινωνικό φασισμό, μία ροπή σε αντιπαραθέσεις και εχθρότητα στην κοινωνία, που στο τέλος απαξιώνουν την αξία της κινητοποίησης και την αξία των δικαιωμάτων που επικαλούνται».

Καθιστώντας σαφές ότι η γραμμή των διώξεων και του αυταρχισμού θα εξακολουθήσει να τηρείται, εάν επανεκλεγεί, είπε ότι «θα κριθούν πολύ αυστηρά εκείνες οι δυνάμεις που χρησιμοποιούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ως πρόσχημα, υποβαθμίζοντας το στόχο της δημοκρατίας σε μέσο των μικροκομματικών τους τακτικών».

Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε την επίσκεψη Κλίντον στη χώρα μας και τη βάρβαρη διάλυση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από την Αστυνομία, για ισχυριστεί ότι οι «διαδηλωτές επέλεξαν και προκάλεσαν τη σύγκρουση και δεν είχαν καν το θάρρος της πολιτικής ευθύνης να αναλάβουν τις συνέπειες των επιλογών τους»! Επίσης αναφέρθηκε στις μαθητικές κινητοποιήσεις και παραγνωρίζοντας την πρωτοφανούς αυταρχισμού Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που χαρακτηρίζει τους αγώνες ιδιώνυμο αδίκημα, έκανε λόγο για μειοψηφίες που επιβάλλουν με τη βία επιλογές στην πλειοψηφία και καταστρέφουν τα σχολεία.

Ο παράδεισος δικαιωμάτων που υπάρχει στη χώρα μας κατά τον Κ. Σημίτη οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ, που καθιέρωσε νέους «ανεξάρτητους από την κυβέρνηση θεσμούς προστασίας των δικαιωμάτων», όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Επιτροπή Βιοηθικής.

Οσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον επίγειο παράδεισο των δικαιωμάτων, αντιμετωπίστηκαν κατά τον πρωθυπουργό με «σύνεση και τηρήθηκε το μέτρο που αφ' ενός εγγυήθηκε την ασφάλεια των πολιτών που δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις αυτές και αφ' ετέρου επέτρεψε την ελεύθερη έκφραση κάθε φωνής διαμαρτυρίας».

Οι επιδρομές των ΜΑΤ, οι χιλιάδες μηνύσεις, το ξεφούσκωμα των λάστιχων των τρακτέρ και τα αγροτοδικεία έδειξαν «τη σύνεση» της κυβέρνησης και όσοι τη γνώρισαν στην πλάτη τους, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ